Ecaterina Andronescu, despre olimpicul care a murit după ce a căzut de la etaj: Este un moment greu, care ne afectează

Publicat: Joi, 25 Aprilie 2019 12:38 // Actualizat: Joi, 25 Aprilie 2019 12:38 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, s-a arătat vădit afectată, joi, la Deva, de moartea accidentală a elevului de 13 ani, din Galaţi, care venise în judeţul Hunedoara pentru a lua parte la Olimpiada Naţională de Matematică.

Prezentă la premierea elevilor care au obţinut cele mai bune rezultate în concurs, ministrul Educaţiei şi-a stăpânit cu greu emoţia atunci când a fost rugată să comenteze incidentul petrecut cu elevul din Galaţi.

"E un moment greu, fără îndoială, care ne afectează. Nu are cum să nu ne afecteze, dar cum spuneam şi aici (la premierea elevilor olimpici - n.r.), viaţa merge mai departe. Trebuie să ne bucurăm că cei din sală sunt nişte copii minunaţi şi sigur trebuie să fim alături de ei, să-i susţinem", a spus, cu lacrimi în ochi, ministrul Ecaterina Andronescu.

Întrebată dacă se va face o anchetă internă în acest caz, ministrul Educaţiei Naţionale a răspuns că lucrurile vor decurge aşa cum prevăd normele în asemenea situaţii.

"Nu cred că acum este momentul să vorbim despre asta. Sigur, lucrurile vor curge normal, ca în orice asemenea eveniment, dacă normal se numeşte un asemenea eveniment", a adăugat Ecaterina Andronescu.

Elevii care au participat la Olimpiada Naţională de Matematică au fost premiaţi joi la Deva, festivitatea fiind precedată de un moment de reculegere în memoria elevului din Galaţi care a decedat în Spitalul Judeţean din Timişoara.

Copilul a căzut, miercuri seara, de la etajul patru, pe o scară interioară a unui hotel din municipiul Deva. Minorul a fost transportat la spitalul municipal din Hunedoara şi de aici la Spitalul Judeţean din Timişoara, cu traumatism cranian grav şi în stare de comă.

El urma să fie premiat cu medalie de bronz din partea Societăţii Române de Ştiinţe Matematice.

Elevul olimpic care a căzut de la etajul 4 al unui hotel din Hunedoara a murit

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 apr 00:01
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Sfaturile au fost ca o injectie stimulatoare ca sa mergem nu ca sa impietrim,asta am vrut sa transform in cuvinte.
1
EUR
4.7785
RON
08 Dec
noapte -2 °
zi 7 °
Ultimele joburi adaugate
24 H