DOSARUL MICROSOFT. Ecaterina Andronescu: Nu există probe. Dacă aş considera că am vreo vină, aş fi demisionat

DOSARUL MICROSOFT. Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei şi senator PSD, a declarat, după audierile de marţi din Comisia juridică a Senatului, că nu există probe împotriva sa în dosarul privind licenţele IT şi că, dacă s-ar considera vinovată, şi-ar fi prezentat deja demisia.

28 oct. 2014, 09:55
DOSARUL MICROSOFT. Ecaterina Andronescu: Nu există probe. Dacă aş considera că am vreo vină, aş fi demisionat

DSOARUL MICROSOFT. „Dacă aş considera că am o vină, aş demisiona de ieri. Noi trebuie să acceptăm că unii oameni pot să fie nevinovaţi şi că nu trebuie să-i îngropăm de vii. (…) Comisia o să decidă. După părerea mea, nu este nimic legat de mine acolo. Nu există probe’, a susţinut Ecaterina Andronescu, citată de Agerpres.

În opinia Ecaterinei Andronescu, situaţia în care se află nu afectează imaginea candidatului PSD-UNPR-PC în alegerile prezidenţiale, Victor Ponta.

Comisia juridică a Senatului a decis, marţi, să amâne până după turul al doilea al alegerilor prezidenţiale votul pe cererea DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale împotriva Ecaterinei Andronescu şi a lui Şerban Mihăilescu, în dosarul licenţelor Microsoft. Anunţul a fost făcut de Alin Tişe (PDL), membru al Comisiei juridice.

Biroul permanent al Senatului a hotărât pe 1 octombrie să înainteze Comisiei juridice copiile materialului probator şi referatul DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul celor doi foşti miniştri, pentru întocmirea unui raport, care urmează a fi înaintat conducerii Senatului şi apoi plenului.

Ecaterina Andronescu, ministru al Educaţiei şi Cercetării în perioada 28 decembrie 2000 – 19 iunie 2003, şi Şerban Mihăilescu, ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului în perioada decembrie 2000 – octombrie 2003, sunt cercetaţi de DNA în dosarul licenţelor IT.