Ecaterina Andronescu schimbă orarul elevilor. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei

Publicat: Miercuri, 13 Martie 2019 21:38 // Actualizat: Vineri, 15 Martie 2019 09:05 // Sursa: romaniatv.net

Ecaterina Andronescu a declarat că ia în calcul adoptarea unei formule prin care nu toate școlile să înceapă cursurile la ora 8:00.

"Sunt de acord cu propunerea doamnei primar şi chiar mă gândeam - şi poate că acest lucru este valabil în mai multe oraşe - dacă am putea să gândim o formulă: nu toate şcolile să înceapă la ora 8,00. Să încercăm să decalăm programul în aşa fel încât să nu supraaglomerăm oraşele. Din punctul de vedere al ministerului, suntem extrem de deschişi spre propunerile dumneavoastră. (...) Problema cu microbuzele, propusă de doamna primar Gabriela Firea, funcţionează în Cluj şi funcţionează cu rezultate foarte bune. Poate fi o soluţie, un model pe care să îl avem în mai mute din oraşele noastre aglomerate", a spus Ecaterina Andronescu.

Discursul ministrului Educaţiei a venit în contextul în care primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, i-a adresat Ecaterinei Andronescu rugămintea de a o sprijini în implementarea unui proiect privind microbuze şcolare. "Doar o propunere am să-i aduc la cunoştinţă doamnei ministru Ecaterina Andronescu şi însoţită de rugămintea de a ne sprijini pentru implementarea unui proiect care considerăm că va ajuta la fluidizarea traficului sufocant din Capitală şi bineînţeles ne va ajuta şi pe noi în lupta împotriva poluării. (...)

Am demarat un proiect pilot, suntem pe cale de a finaliza la Şcoala 195 din sectorul 3 al Capitalei, care are aproape 2.500 de elevi, una dintre cele mai mari şcoli din ţară, nu doar din Capitală, şi unde o pondere importantă o reprezintă elevii care nu vin din zonă, deci nu vin din cartierele care aparţin de sectorul 3 şi atunci ne-am gândit că ar fi o soluţie viabilă şi care să nu-i supere pe părinţi - pentru că foarte mulţi au de fapt flotant, deci nu au domiciliu, au reşedinţă în zonă - să punem la dispoziţie din partea Primăriei Generale un număr suficient de microbuze şcolare, cu acceptul părinţilor fireşte, astfel încât în fiecare dimineaţă şi după-amiază să nu se mai adune mii de maşini pe o străduţă îngustă dintr-un cartier din Bucureşti, replicând acest proiect pilot, fireşte, la cât mai multe şcoli din Capitală", a spus Firea în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor din România.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 mar 07:52
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
MEDICII NOSTRI STIAU TOATE BARFELE;TOATE ALUZIILE;TOATE ACUZATIILE;TOATE INSINUARILE TUTUROR DESPRE TOATA LUMEA;CHIAR DACA ERAU REALE;MOTIVATE SAU NU::::INSEAMNA CA NU CUNOSC PREA BINE MEDICII DE SPUN ACEST LUCRU PE CARE IL SPUNEAU ACUM ZECE ANI:
14 mar 02:05
Răspunde | Votează email 0 email
Ora 10 , Suna Bine !
Ar trebui sa inceapa Orele de Dimineata la 10 . Ca la Ora 8 este prea devreme ! Adorm Elevii cu capul pe banci la Scoala , de Oboseala ! Cu cei 7 Ani de Acasa e cam prea Devreme sa inceape Orele la 8 Dimineata ! Sunt Copiii prea mici ! , pentru a fi stresati cu Trezitul de Dimineata la Orele 7 !
1
EUR
4.8750
RON
28 Sep
noapte 12 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H