Echilibrează bacteriile de la subraţ ca să îndepărtezi definitiv mirosul neplăcut de transpiraţie. Ce trebuie să faci

Aproximativ 90% dintre adulti si adolescenti folosesc un produs antiperspirant sau deodorant ca sa previna mirosul neplacut de transpiratie. Cercetarile de ultima ora au aratat ca 80% dintre oameni nu au de fapt deloc nevoie de antiperspirant sau deodorant, dar folosesc aceste produse oricum fara sa stie acest lucru.

12 aug. 2016, 11:14
Echilibrează bacteriile de la subraţ ca să îndepărtezi definitiv mirosul neplăcut de transpiraţie. Ce trebuie să faci

Transpiratia in sine este inodora, doar ca umezeala incurajeaza inmultirea bacteriilor, scrie secretele.com. Acestea sunt de fapt responsabile pentru mirosurile neplacute. Bacteriile descompun aminoacizii si lipidele din transpiratie in substante urat-mirositoare.

Citeşte şi Simptome care arată că ai probleme cu ficatul. Vezi dacă şi tu eşti în pericol

Folosirea in exces a produselor deodorante sau antiperspirante are efecte secundare pur si simplu infricosatoare.

Ecosistemul din zona axilelor

Zona axilara are o flora bacteriana proprie, asemenea celei intestinale. Aceasta parte a corpului este printre cele mai populate de bacterii.

La fel ca in cazul florei intestinale, flora bacteriana axilara poate fi usor destabilizata de anumite antibiotice sau alimente care incurajeaza inmultirea unor microbi nocivi in detrimentul celor benefici sau neutri.

Ca sa mentii sanatoasa aceasta zona trebuie sa echilibrezi ecosistemul microbian pe care il poseda.

Nu se rezuma totul la mirosuri neplacute

Un studiu recent a aratat ca intregul corp este conectat la o lume microbiana complexa. Atentia, starea de dispozitie si digestia pot fi influentate de microbiomul intestinal. Astazi iti prezentam un mod simplu si eficient de a sustine acest microbiom:

1. Primul pas consta in folosirea sapunurilor cu actiune blanda: sapunurile obisnuite contin surfactanti puternici precum SDS si SLS. Acestia elimina pelicula protectoare de sebum (care contine lipide benefice). Folosirea de sapunuri mai blande incurajeaza de asemenea inmultirea microbilor benefici.

2. Scapa de aluminiu – aluminiul impiedica procesul natural al transpiratiei. Astazi multe branduri isi prezinta produsele ca fiind fara continut de aluminiu, deoarece substanta a fost corelata cu aparitia multor probleme de sanatate.

Citeşte şi Ai fost păcălit până acum! Asta este de fapt apa pe care ar trebui să o bei

3. Inspecteaza cu atentie eticheta – deodorantele cristalizate sunt produsele care sunt cel mai adesea trecute drept „fara continut de aluminiu”. Nu uita sa verifici eticheta. „Alum” este ingredientul pe care multe produse il contin, mai precis sulfat de potasiu si aluminiu.

4. Triclosanul si parabenii reprezinta substantele antibacteriene care exercita cel mai puternic efect destabilizant asupra microbiomului axilar. Prezenta acestor chimicale impiedica dezvoltarea bacteriilor benefice.