Eclipsa de soare 13 iulie 2018. Superstiţii legate de eclipsă şi prezicerea morţii

Eclipsa de soare 13 iulie 2018. Aceasta este a 12-a eclipsă parțială din secolul XXI. La data de 13 iulie, la 5.47 dimineața, Soarele și Luna și-au dat întâlnire în zodia Rac, la gradul 21, în conjuncție cu Ascendentul momentului și în opoziție perfectă cu Pluton din Capricorn.

13 iul. 2018, 09:22
Eclipsa de soare 13 iulie 2018. Superstiţii legate de eclipsă şi prezicerea morţii

Aceasta este prima dintre cele trei eclipse, a doua va fi o eclipsă totală a lunii pe 27 iulie, iar a treia va fi o altă eclipsă parțială a Soarelui, pe 11 august. Potrivit învăţaţilor babilonieni, eclipsele puteu să prezică moartea unui rege. În conformitate cu o faimoasă lucrare astronomică „Enūma Anu Enlil” – „Când (zeii) Anu și Enlil” – dacă Jupiter era vizibil în timpul eclipsei, regele era în siguranță.

O cronică din China timpurie cunoscută sub numele de „Bambus Annali” (Zhúshū Jìnián) se referă la o eclipsă lunară totală care a avut loc în 1059 î.H., în timpul domniei ultimului rege al dinastiei Shang.

Această eclipsă a fost privită ca un semn de un rege vasal, Wen din dinastia Zhou, pentru a-și contesta domnitorul Shang.

Superstiţii legate de eclipse:

În multe regiuni ale lumii, se credea că eclipsele apar atunci când soarele este atacat de malefice fiinţe mitologice.

– În Egiptul antic, eclipsa de soare era considerată un efect al luptei dintre zeul şarpe Apophis şi zeul soarelui Ra.

– În India, oamenii credeau că aerul devine vătămător atunci când soarele este acoperit acoperit de lună. Pentru a nu fi otrăviţi de atmosfera din jur, ei ţineau post timp de 12 ore, în care nu mâncau, nu se implicau în activităţi periculoase şi se dedicau rugăciunilor.

– În Japonia, fântânile erau acoperite pentru a le feri de otrava ce putea să cadă din cerul întunecat din timpul unei eclipse de soare.

– În folclorul românesc, eclipsele sau „întunecimile” de soare au loc din cauza păcatelor oamenilor, a vârcolacilor sau întrucât Luna întunecă Soarele pentru ca Dumnezeu să nu o vadă că trece pe lângă discul solar.

– În Tahiti, aceste fenomene astronomice sunt interpretate drept perioade în care soarele (Padi) face dragoste cu luna (Amarok).