ECLIPSE 2023. Ce SCHIMBĂRI PUTERNICE vor aduce cele 4 eclipse ale anului

Eclipsele de Soare sunt vizibile doar în anumite zone și necesită protecție a ochilor pentru a fi văzute în siguranță.

11 ian. 2023, 23:45
ECLIPSE 2023. Ce SCHIMBĂRI PUTERNICE vor aduce cele 4 eclipse ale anului

ECLIPSE 2023. Vor fi patru eclipse în 2023, două de Soare și două de Lună. Eclipsele de Lună sunt vizibile din punct de vedere tehnic de pe toată partea nocturnă a Pământului, dar în timpul unei eclipse penumbrale, diminuarea iluminării Lunii este ușoară. Vezi mai jos explicațiile diferitelor tipuri de eclipse.

Eclipsele de Lună 2023
5 Mai 2023: Eclipsa penumbrală de Lună, în Scorpion. Această eclipsă nu este vizibilă din America de Nord. (Eclipsa este vizibilă din Antarctica, Oceana, Australasia, Asia, Europa, Africa și Georgia de Sud și Insulele Sandwich de Sud.)

Horoscop Cristina Demetrescu 2023, previziuni generale. Bani, carieră, sănătate, dragoste. „Axa Nodurilor Lunare intră pe axa Berbec/Balanţă, iar aceasta este considerată o axa cardinală, rapidă, bipolară, făcând parte din crucea de agresivitate, cu impulsuri puternice, o axa a relaţiilor”
26 Octombrie 2023: Eclipsa parțială de Lună, în Taur. Această eclipsă este vizibilă din nord-estul Americii de Nord. Luna va răsări în timpul eclipsei, iar observatorii vor vedea doar o eclipsă penumbrală.

Eclipsele de Soare 2023
19–20 Aprilie 2023: Eclipsa totală inelară de Soare, în Berbec. Această eclipsă hibridă, care este văzută ca inelară sau totală, în funcție de locația vizualizării de-a lungul căii sale, nu este vizibilă din America de Nord. (Este vizibil numai din sudul Oceanului Indian, părți din Antarctica, cea mai mare parte a Australaziei, Indonezia, Filipine, cea mai mare parte a Oceaniei și vestul Oceanului Pacific.)

13 Octombrie 2023: Eclipsa inelară de Soare, în Balanță. Această eclipsă este cel puțin parțial vizibilă din cea mai mare parte a Americii de Nord. Faza inelară este vizibilă pe o cale îngustă care trece prin Oregon, Nevada, Utah, Arizona, New Mexico și Texas.

Anul personal în 2023. Nicoleta Ghiriş, previziuni numerologice: „Vibrația 1 a anului personal 2023 aduce impulsivitate, ambiție. Cine sunt câștigătorii anului”
Ce este o eclipsă de Lună?
În timpul unei eclipse de Lună, Luna apare întunecată sau estompată. Acest lucru se întâmplă deoarece Pământul este poziționat exact între Lună și Soare, blocând o mare parte din lumina soarelui să ajungă la suprafața Lunii. În schimb, umbra Pământului este răspândită pe suprafața Lunii.

Uneori, Luna apare roșiatic-portocaliu în timpul unei eclipse. Acest lucru se datorează faptului că o parte din lumina Soarelui trece prin atmosfera Pământului. Dar numai lungimile de undă mai mari o fac; acestea sunt culorile roșu și portocaliu.

O eclipsă de Lună are loc doar în timpul Lunii pline. Eclipsa este vizibilă din punct de vedere tehnic de pe toată partea nocturnă a Pământului, dar în timpul unei eclipse penumbrale, diminuarea iluminării Lunii este ușoară.

Ce este o eclipsă de Soare?
În timpul unei eclipse de Soare, Luna blochează din vedere Soarele. Luna, Pământul și Soarele sunt aliniate cu Luna blocată în mijloc. Dacă alinierea este perfectă, Luna ne blochează complet vederea asupra Soarelui, aruncând umbra sa întunecată pe Pământ. Dacă alinierea este puțin descentrată, Luna ne poate bloca doar parțial vederea asupra Soarelui.

Deși eclipsele de Lună și eclipsele de Soare au loc cu aceeași frecvență (de aproximativ 4 până la 7 ori pe an, în total), este rar să vezi o eclipsă de Soare, deoarece sunt vizibile doar dintr-o zonă mică a Pământului de fiecare dată. Eclipsele de soare sunt vizibile doar în anumite zone și necesită protecție a ochilor pentru a fi văzute în siguranță.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.