Economia britanică pierde anual 37 de miliarde de lire sterline din cauza criminalităţii organizate

Criminalitatea organizată costă economia britanică 37 miliarde de lire sterline pe an, relevă un raport al Agenţiei naţionale pentru combaterea criminalităţii (NCA), citat joi de BBC.

01 nov. 2018, 10:00
Economia britanică pierde anual 37 de miliarde de lire sterline din cauza criminalităţii organizate

NCA a consemnat existenţa în Marea Britanie a circa 4600 de grupări infracţionale organizate ale căror activităţi afectează mai mulţi oameni decât toate celelalte ameninţări de securitate la un loc. Astfel de grupări sunt implicate în fapte ca abuzuri împotriva minorilor, trafic şi comerţ ilegal cu droguri.

În raportul anterior al NCA pe această temă, făcut public acum cinci ani, costul acestor crime era evaluat la 24 miliarde de lire, potrivit Agerpres.

Directoarea generală a agenţiei, Lynne Owens, a precizat că unele din aceste costuri sunt directe, cum ar fi impactul şantajului asupra afacerilor, dar este vorba şi de costuri indirecte, cum ar fi efectele asupra sănătăţii mintale a victimelor.

Creşterea acestor sume faţă de acum cinci ani o reflectă pe cea în volum şi complexitate a unor infracţiuni grave cum sunt abuzul asupra copiilor, traficul de persoane vulnerabile, de persoane sau droguri şi cibercriminalitatea, a menţionat Owens, potrivit Agerpres.

Guvernul britanic urmează să anunţe joi o nouă strategie şi alocarea a 48 de milioane de lire din fonduri publice pentru combaterea grupărilor infracţionale.


loading...
Partenerii noștri