Cătălin Homor a fost demis de la şefia Companiei de Autostrăzi

Cătălin Homor, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a fost revocat din funcţie, iar interimatul va fi asigurat de Cristian Andrei, şeful direcţiei de mentenanţă, scrie ECONOMICA.NET. Ministerul Transporturilor a trimis corpul de control la Companie.

11 ian. 2017, 11:24
Cătălin Homor a fost demis de la şefia Companiei de Autostrăzi

UPDATE Membrii Consiliului de Administrație al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au decis, în ședința de marți, revocarea din funcție a directorului general al CNAIR, Cătălin Homor, pe motiv că au constatat deficiențe de gestionare a activităților companiei din ultima perioadă, informează, miercuri, Ministerul Transporturilor (MT).

„În data de 10.01.2017, Consiliul de Administrație al CNAIR s-a reunit la solicitarea Adunării Generale a Acționarilor pentru a analiza activitatea și realizarea obiectivelor contractului de mandat al directorului general Cătălin Homor. În cadrul ședinței, membrii Consiliului de Administrație au constatat deficiențe de gestionare a activităților CNAIR din ultima perioadă și au decis revocarea din funcție a directorului general”, spune MT, într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a dispus Corpului de Control să efectueze la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) o verificare a existenței mijloacelor și materialelor necesare deszăpezirii (utilaje speciale și starea de funcționare a acestora, stocuri de material antiderapant și combustibil), a situației contractelor cu societăți private pentru deszăpezire și a modului de fundamentare a ordinului privind utilizarea nisipului la deszăpezire.

„Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a dispus Corpului de Control să efectueze la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere

 (CNAIR) o verificare a:

  • existenței mijloacelor și materialelor necesare deszăpezirii (utilaje speciale și starea de funcționare a acestora, stocuri de material antiderapant și combustibil);
  • situației contractelor cu societăți private pentru deszăpezire;
  • modului de fundamentare a ordinului privind utilizarea nisipului la deszăpezire”, se arată în comunicatul Ministerului Transporturilor.

Premierul Sorin Grindeanu i-a cerut, sâmbătă, ministrului Transporturilor să trimită Corpul de control la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și să ia toate măsurile legale pentru demiterea directorului general al companiei, Cătălin Homor.

„L-am rugat pe domnul ministru Cuc (ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc — n.r.) să trimită Corpul de control la CNAIR și, de asemenea, l-am rugat să ia toate măsurile legale pentru demiterea domnului director al CNAIR pentru că în acest moment tot ceea ce înseamnă coordonarea activităților de deszăpezire și modul în care operatorii și cei care au câștigat au fost coordonați, la 14 ore după ridicarea Codului portocaliu, este deficitară. I-am transmis domnului Cuc să facă o analiză în amănunt nu doar pe persoană pentru că e clar că acolo lucrurile sunt deficitare ci și la cauzele care au dus la această situație nefericită”, a declarat, sâmbătă, premierul, la finalul unei ședințe ce a avut loc la Ministerul Transporturilor.

La rândul său, ministrul Transporturilor a anunțat, sâmbătă, că va trimite Corpul de control al instituției la CNAIR, pentru a vedea cum a fost evaluată cantitatea de materiale antiderapante.

„Am avut o analiză cu domnul Grindeanu (prim ministrul — n.r.) în urma opririi Codului portocaliu și în permanență am ținut legătura și cu doamna ministru de Interne și cu dânsul privind utilajele, stocurile pentru această perioadă. Sunt anumite discrepanțe între stocuri. Aici vorbim de sare și de nisip. Explicațiile celor de la CNAIR sunt legate conducerea anterioară a ministerului. Tocmai din acest motiv voi trimite Corpul de control acolo să vedem exact cum au evaluat dânșii situația înainte de acest episod și cum și-au ajustat toate cantitățile de materiale”, a spus, sâmbătă, ministrul Trasporturilor, la sediul instituției pe care o conduce.


„De facto, cel care conduce compania e Cristian Andrei. Cătălin Homor nu mai semnează nimic. Aseară, cel care a condus videoconferinţa cu regionalele a fost Cristian Andrei”, au declarat sursele citate de Economica.net.

Reprezentanţii Ministerului Transporturilor au confirmat revocarea lui Cătălin Homor din funcţia de director general al CNAIR.

Aceştia au mai spus şi că a fost trimis Corpul de Control al Ministerului la companie.

Cristian Andrei ocupă funcţia de director al Direcţiei de Mecanizare şi Mentenanţă din cadrul CNAIR. Anterior, acesta a deţinut funcţia de director general adjunct pe partea de întreţinere şi siguranţa drumurilor în perioada când compania era condusă de către Narcis Neaga.

Cătălin Homor a fost numit director general al CNADNR (actuala CNAIR) în decembrie 2015. Anterior, acesta a deţinut atribuţii de director general la Metrorex, după ce fusese Directorul de Investiţii şi Achiziţii Publice din 2013 al companiei care gestionează metroul bucureştean.