Economica.net: De luni, metroul ar putea circula doar dimineaţa. Anunţ de ULTIMĂ ORĂ. Reacţia Metrorex

Metroul ar putea avea program redus de luni, doar dimineaţa, anunţă şeful Alstom România, Gabriel Stanciu, citat de Economica.net. Alstom reclamă neplata unor facturi de 132 de milioane de lei şi ameninţă cu suspendarea serviciilor de mentenanţă la metrou începând de luni.

26 sept. 2019, 12:27
Economica.net: De luni, metroul ar putea circula doar dimineaţa. Anunţ de ULTIMĂ ORĂ. Reacţia Metrorex

UPDATE: Serviciile de mentenanţă asigurate de compania Alstom nu vor fi suspendate începând de luni, din cauza datoriilor de 132 de milioane de lei neachitate de către Metrorex, şi nici circulaţia trenurilor de metrou nu va fi afectată, susţin reprezentanţii Metrorex.

„Directorul general al Metrorex, Marin Aldea, a avut discuţii cu directorul general al Alstom, Gabriel Stanciu, şi au concluzionat că serviciile nu se vor suspenda începând de luni, aşa cum apare în presă, urmând ca împreună să identifice soluţii pentru rezolvarea acestei situaţii”, informează societatea într-un comunicat remis AGERPRES.

Totodată, reprezentanţii celor două societăţi au stabilit ca plata primei tranşe, de 25 milioane lei, să se facă în perioada imediat următoare, iar diferenţa va fi plătită eşalonat până la sfârşitul anului.

Precizările Metrorex vin după ce Gabriel Stanciu, directorul general al Alstom Transport România, a anunţat joi că serviciile de mentenanţă vor fi suspendate întrucât Metrorex are de plătit facturi de 132 de milioane de lei, unde fiind vechi de circa un an.


„Avem facturi în întârziere la plată de 132 de milioane de lei. O parte sunt din octombrie 2018”, a declarat Gabriel Stanciu, directorul general al Alstom Transport România, pentru Economica.net.

El a precizat că, începând de luni, se va asigura doar o treime din serviciul public de transport cu metroul. Cu alte cuvinte, Metrorex va avea program redus, adică metroul ar putea circula doar dimineaţa.

Contractul de mentenanţă a fost încheiat cu Alstom în 2004 şi are o valoare totală de 240 de milioane de euro. Contractul presupune preluarea de către Alstom a depourilor și uzinei de reparații. De asemenea, prevede ca tuturor trenurilor ieşite din garanţie din parcul Metrorex să li se asigură mentenanţa de către Alstom.