Economica.net: Lista completă a sporurilor încasate de angajaţii Ministerului Sănătăţii

În ultimii ani statul a devenit în mentalul colectiv unul dintre cei mai buni angajatori, iar mulţi dintre români visează să ajungă să fie "bugetar". Unul din avantajele acestor angajaţi îl reprezintă sporurile, care în multe cazuri pot majora substanţial fluturaşul de salariu. Tot personalul Ministerului Sănătăţii primeşte spor de condiţii vătămătoare, iar unii dintre angajaţii Direcţiilor de Sănătate Publică primesc sporuri pentru condiţii deosebit de periculoase, periculoase şi vătămătoare. Toate aceste sporuri se acordă în cuantumurile din decembrie 2009 care au fost majorate cu 25% la 1 octombrie 2015.

01 aug. 2016, 07:11
Economica.net: Lista completă a sporurilor încasate de angajaţii Ministerului Sănătăţii

Economica.net prezintă ce sporuri primesc angajaţii Ministerului Sănătăţii şi cei ai instituţiilor subordonate, potrivit informaţiilor pe care ni le-a comunicat Ministerul de resort.

Tot personalul Ministerului Sănătăţii beneficiază de spor pentru condiţii vătămătoare.

    Sporul se acordă în cuantumul avut în decembrie 2009, majorat cu 10% la 1 decembrie 2015.
    Sporul pentru condiţii vătămătoare se acordă pentru activitatea desfăşurată în cadrul instituţiilor publice în care funcţionează instalaţii care generează câmpuri electromagnetice de radiofrecvenţă produse de emiţători pentru comunicaţii, instalaţii de microunde, instalaţii de curenţi de înaltă frecvenţă sau staţii de bruiaj, ne-au explicat oficialii MS.

Personalul Direcţiilor de Sănătate Publică (DSP-urilor), unităţi finanţate integral de la bugetul de stat, beneficiază de sporuri pentru activitatea desfăşurată în condiţii deosebit de periculoase, condiţii periculoase şi condiţii periculoase sau vătămătoare.

    Oficialii Ministerului Sănătăţii nu ştiu câţi dintre angajaţii DSP-urilor din ţară primesc aceste sporuri.

Angajaţilor unităţilor finanţate integral din venituri proprii din contractele încheiate prin sistemul de asigurări sociale de sănătate, cei ai structurilor finanţate din venituri proprii şi subvenţii de la bugetul de stat, dar şi salariaţii unităţilor finanţate integral de la bugetul de stat, subordonate Ministerului Sănătăţii primesc:

    Spor pentru condiţii deosebit de periculoase;
    Spor pentru condiţii periculoase;
    Spor pentru condiţii vătămătoare.
    Sporurile se acordă în cuantumurile avute în decembrie 2009, majorate cu 25% la 1 octombrie 2015.

Citeşte mai mult pe Economica.net.