Economica.net: Metroul Otopeni. Guvernul pune cruce secțiunii de la Băneasa până la aeroport

Potrivit Economica.net, documentația pentru lansarea la licitație a secțiunii de la Băneasa până la Aeroportul Otopeni a Magistralei 6 de metrou a fost respinsă de Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP).

29 ian. 2021, 20:34
Economica.net: Metroul Otopeni. Guvernul pune cruce secțiunii de la Băneasa până la aeroport
Metroul de Otopeni. Guvernul pune cruce secțiunii de la Băneasa până la aeroport

Metroul Otopeni. Guvernul pune cruce secțiunii de la Băneasa până la aeroport. Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a vorbit recent de reprioritizarea proiectelor de metrou, promovând continuarea Magistralei 5 în defavoarea Magistralei 6.

„Documentația aferentă a fost respinsă de ANAP în data de 07.01.2021. În acest moment, se află în analiză pentru reprioritizarea investițiilor”, au răspuns reprezentanții Metrorex la solicitarea ECONOMICA.NET.

Cu alte cuvinte, pentru că a fost respinsă documentația la ANAP, licitația pentru secțiunea de la Băneasa până la aeroport nu va mai fi lansată. Și, conform reprioritizării anunțate de ministrul Transporturilor, acest proiect nici nu va mai fi reluat prea curând.

Întrebați de ce nu ar putea fi derulate simultan execuția secțiunii spre aeroport a M6 cu proiectarea continuării M5, reprezentanții operatorului metroului bucureștean au răspuns că „Metrorex realizează implementarea proiectelor de infrastructură conform programelor de guvernare”.

Citeşte şi Încep lucrările la staţia de metrou de pe Şoseaua Berceni. Traficul va fi restricţionat mai bine de o lună 

Metroul Otopeni, „elefant alb”

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a criticat într-un interviu pentru HotNews din 21 ianuarie 2021 utilitatea Metroului de Otopeni. El a vorbit de redirecționarea fondurilor pentru M6 către Magistrala 5 Drumul Taberei – Pantelimon. Actualul ministru al Transporturilor este un adversar al proiectului M6 încă de pe vremea când se afla în opoziție.

El spunea atunci că proiectul Metroului de Otopeni este un „elefant alb”. „Adică este foarte scump, este într-o zonă fără densitate mare de populaţie şi nu prea stă în picioare economic. Mai degrabă pare un proiect de tip „elefant alb”, adică o investiţie foarte mare care apoi nu aduce beneficii şi stă mai mult nefolosită”, mai spunea atunci deputatul USR Cătălin Drulă.

Citeşte şi Noua staţie de metrou Berceni Centură prinde contur. Lucian Bode: Sunt fonduri UE nerambursabile

Continuă licitația pentru secțiunea M6 până la Băneasa Deși secțiunea de la Băneasa până la aeroport este trecută pe linie moartă, pentru lotul 1 al Magistralei 6 de metrou, respectiv 1 Mai – Tokyo/Băneasa, Metrorex susține că va continua licitația aflată în derulare.

„Procedura de achiziție a serviciilor de proiectare și execuție lucrări de structură de rezistență pentru Lotul 1: între stațiile 1 Mai-Tokyo este în derulare, în perioada de evaluare a ofertelor tehnice. Ca urmare, dacă procedura de achiziție nu va fi întârziată de contestații, se estimează semnarea contractului de execuție în trimestrul al II-lea al acestui an”, au mai transmis reprezentanții Metrorex.

Continuarea articolului pe ECONOMICA.NET

 


loading...