Ecuadorul a capturat patru tone de droguri destinate Arabiei Saudite

Ecuadorul a capturat patru tone de droguri destinate Arabiei Saudite în portul Guayaquil, în sud-estul ţării, a anunţat sâmbătă ministrul de interne, José Serrano.

15 iun. 2014, 05:48
Ecuadorul a capturat patru tone de droguri destinate Arabiei Saudite

Noaptea trecută, la Guayaquil au fost capturate patru tone de droguri aflate într-un container cu destinaţia Arabia Saudită, o reuşită acţiune împotriva filierei traficanţilor de droguri„, a scris ministrul pe contul său de Twitter.

José Serrano a adăugat că, de la începutul anului, au fost confiscate în total 24 de tone de droguri. De asemenea, ministrul le-a adresat un mesaj traficanţilor de droguri: „Înţelegeţi o dată pentru totdeauna… Petrecerea se va încheia în curând„.

În această săptămână, poliţia a capturat o tonă de cocaină provenită din Columbia într-o operaţiune desfăşurată în provincia Tungurahua din Munţii Anzi, în cursul căreia au fost arestaţi şase ecuadorieni. În plus, alte 472 de kilograme de cocaină au fost confiscate într-o localitate din provincia Esmeraldas (nord-est), situată la graniţa cu Columbia. Operaţiunea a dus la arestarea unui ecuadorian şi a unui columbian.

Cartelurile de traficanţi încredinţează grupărilor ecuadoriene transportul drogurilor până în porturile ecuadoriene de unde sunt exportate, au precizat autorităţile de la Quito. Ecuadorul este o ţară de tranzit pentru drogurile provenite în special din Columbia. Anul trecut, au fost capturate 57,6 tone de stupefiante, îndeosebi cocaină.