Ed Sheeran, acuzat de plagiat. I se cere să plătească 100 de milioane de dolari pentru cea mai ascultată piesă a lui

Ed Sheeran a fost dat în judecată pentru suma de 100 de milioane de dolari sub acuzaţia că în hit-ul său ''Thinking Out Loud'' ar fi plagiat fragmente din melodia ''Let's Get It On'' interpretată de Marvin Gaye, informează vineri Press Association.

29 iun. 2018, 16:57
Ed Sheeran, acuzat de plagiat. I se cere să plătească 100 de milioane de dolari pentru cea mai ascultată piesă a lui

Conform documentelor depuse la o instanţă din New York, piesa din 2014 a cântăreţului englez copiază, printre altele, ”melodia, ritmul, armoniile, tobele, linia basului, acompaniamentul vocal, tempoul” din piesa lui Gaye.

Acuzaţia a fost adusă artistului de compania Structured Asset Sales (SAS), care deţine o parte dintre drepturile de autor asupra cântecelor lui Gaye, precizează sursa citată.

Gaye a compus melodia împreună cu Edward Townsend, în 1973. Townsend a decedat în 2003, iar SAS a achiziţionat o treime din drepturile de autor.

Sheeran, în vârstă de 27 de ani, a fost dat în judecată anterior de moştenitorii lui Townsend care au susţinut că ”Thinking Out Loud” ar plagia ”Let’s Get It On”. El a negat aceste acuzaţii.

Albumul ”X”, pe care este inclusă melodia lui Sheeran, s-a vândut în peste 15 milioane de copii. „Thinking Out Loud” a fost recompensată cu premiul Grammy la categoria ”Cântecul anului” în 2015.

Printre părţile acuzate menţionate în documentele depuse la instanţa de judecată se numără Sony/ATV Music Publishing, Atlantic Records şi Amy Padge, coautoarea melodiei lui Sheeran.

Compania SAS este deţinută de David Pullman, creatorul aşa-numitelor ”Bowie Bonds” care i-au permis regretatului David Bowie să vândă acţiuni pentru 55 de milioane de dolari, având drept garanţie drepturile de autor pentru albumele lansate înainte de 1990, menţionează Press Association.

Gaye a decedat în 1984, la vârsta de 44 de ani, după ce a fost împuşcat de tatăl său.