EDER, eroul Portugaliei, aproape de un transfer la CFR Cluj. Ardelenii au mai negociat cu alţi doi CAMPIONI EUROPENI

Eder, eroul Portugaliei din finala Euro 2016, a fost dorit de CFR Cluj în 2013. Iuliu Mureşan a declarat că atacantul lusitan este unul dintre marile sale regrete când vine vorba de transferuri şi specula că Eder va ajunge un mare fotbalist.

11 iul. 2016, 14:21
EDER, eroul Portugaliei, aproape de un transfer la CFR Cluj. Ardelenii au mai negociat cu alţi doi CAMPIONI EUROPENI

 

„Găsim tot timpul jucători buni, avem ochi acolo unde poate alţii nu au. Ca să vă răspund la întrebare, regret că n-am reuşit să-l iau pe Eder. Cînd am vrut să-l transferăm, juca cu Sougou la Academica. A ales Braga, iar în scurt timp se va transfera pe multe milioane”, a declarat Iuliu Muresan, conform Ştiri de Sport.

Pronosticul nu i-a reuşit întocmai preşedintelui de la CFR, fotbalistul ajungând la Swansea şi apoi la Lille. Dar golul din finala cu Franţa îi rezervă un loc în istoria fotbalului.  

Alt titular al Portugaliei pe care CFR Cluj a vrut să-l transfere a fost Jose Fonte (32 de ani, Southampton). Fundaşul central a fost dorit de Paszkany şi Mureşan între 2006 şi 2008, când nu avea loc în echipa Benficăi şi era mereu împrumutat. Feroviarii dezvoltaseră atunci o relaţie strânsă de colaborare cu clubul portughez şi au încercat să-l aducă şi pe Fonte în Gruia.

Adrien Silva, 27 de ani, mijlocaşul central al Portugaliei, putea să ajungă la Cluj în 2012, când antrenor era Ioan Andone. „Fălcosul” şi l-a dorit atunci pe lusitan, urmărindu-l în mai multe partide la Academica, unde era împrumutat de la Sporting. Transferul nu s-a mai concretizat, Silva a rămas în Liga Sagres, iar astăzi e campion european.