EDU.RO REZULTATE EVALUARE 2022. Află cu un click ce au făcut colegii tăi

Primele rezultate ale elevilor de clasa a VIII-a care au participat la Evaluarea Națională 2022 vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14, potrivit Ministerului Educației.

23 iun. 2022, 08:30
EDU.RO REZULTATE EVALUARE 2022. Află cu un click ce au făcut colegii tăi

EDU.RO REZULTATE EVALUARE 2022. Rezultatele vor fi disponibile pe platforma evaluare.edu.ro și la avizierul școlii. Numele elevilor vor fi vor fi anonimizate, conform procedurii de comunicare a rezultatelor ce a fost trimisă de Ministerul Educației către inspectoratele școlare.

Comunicarea rezultatelor obţinute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât şi pe Internet, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută.

2022-06-23 Dosar EN 2022 v3 - înainte de contestatii

Anul trecut, înaintea contestaţiilor, 76,80% dintre candidaţi au obţinut medii mai mari sau egale cu 5.

EDU.RO REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2022. Cu ce note se intră la marile licee

Reamintim că elevii nemulţumiţi de notele luate la Evaluarea Națională vor putea face contestaţii astăzi, în intervalul orar 16:00-19:00, dar și pe 24 iunie, în intervalul orar 08:00-12:00.

Pentru a depunde contestație, elevii trebuie să depună o cerere-tip, în care menționează faptul că au luat la cunosțință că nota obţinută în urma contestaţiei poate fi mai mică decât cea obţinută după prima corectură. Cei care nu au împlinit 18 ani trebuie să fie însoțiți de părinți.

Rezultate la Evaluare Naţională 2022 Bucureşti, publicate pe edu.ro

Membrii comisiilor din centrele de examen au obligativitatea de a informa candidații că nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații, potrivit unui unei informări a Ministerul Educației.

Peste 17 mii de elevi care figurau înscriși în clasa a VIII-a în luna aprilie, în perioada simulării Evaluării Naționale, nu au mai ajuns să fie înscriși la examenul de Evaluarea Națională 2022, potrivit calculelor făcute de Edupedu.ro pe baza datelor comunicate oficial de Ministerul Educației.

Media de admitere pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu se calculează ca medie ponderată între Media Generală la Evaluarea Națională (care are o pondere de 80%) și Media Generală de absolvire a claselor V-VIII (care are o pondere de 20%).

Calculul mediei de admitere la liceu se face astfel:

MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN

unde

MA = media de admitere

ABS = media generală de absolvire a claselor V-VIII

EN = media generală obținută la Evaluarea Națională