EDU.RO REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. VERIFICĂ note Capacitate 2019 pe fiecare judeţ

EDU.RO REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. Pe 25 iunie 2019, elevii care susțin Evaluarea Națională află primele rezultate înainte de contestații. Rezultatele la Evaluare Națională 2019 sunt afișate pe Edu.ro și pe RomaniaTV.net pentru fiecare județ în parte.

25 iun. 2019, 08:01
EDU.RO REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. VERIFICĂ note Capacitate 2019 pe fiecare judeţ

EDU.RO REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ. Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat rezultatele înregistrate la Evaluarea Naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a (înainte de contestaţii), sesiunea 2019. 

Situația statistică generală relevă că dintre cei 146.105 candidaţi prezenți, 106.838 de candidați au obţinut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci). Dintre aceștia, 429 de candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece).

Rata de participare a fost de 94,2%: 146.105 candidaţi prezenţi dintr-un total de 155.020 de elevi înscrişi.

La proba de Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 118.074 de candidați (80,6%), iar 1.956 de candidați au fost notați cu 10 (zece). La proba de Matematică, 91.606 candidați (62,7%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 2.535 de candidați au obținut nota 10 (zece). La limba și literatura maternă, 8.130 de candidați (din 8.559 prezenți) au obținut note mai mari sau egale cu 5. 

Opt elevi au fost eliminați din cauza unor tentative de fraudă, lucrările acestora fiind notate cu 1.

VEZI REZULTATELE AICI


EDU.RO REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ. Examenul de Evaluare Naţională a debutat pe 18 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

Update: „Rezultatele nu sunt definitive. Se depun și se rezolvă contestațiile, iar mai apoi se calculează mediile finale. Aș putea să le numesc rezultate parțiale. Ce observații aș putea să fac?  Este mai bună prezenţa şi mai bune rezultatele, chiar dacă vormbin de parţiale, înainte de contestaţii. Dacă analizăm rezultatele pe judeţe, sunt cinci judeţe care au rată de promovare de peste 80% – Brăila, Bucureşti, Cluj, Galaţi, Prahova, sunt alte 19 judeţe cu rată de promovate de 70-80%, aproape jumătate din total, alte 15 judeţe au procentul de promovare între 60 şi 70 şi doar două judeţe au sub 60%, Teleorman şi Giurgiu. Aş mai menţiona că la limba româna, 1956 au luat nota 10, iar 2535 au luat nota 10 la matematică, îi felicităm pe toţi şi sigur că o să găsim și o formulă de a-i menționa pe cei care au luat aceste note”, a declarat Ecaterina Andronescu în exclusivitate pentru România TV.

VEZI REZULTATELE AICI

Calendarul rezultatelor la Evaluare Națională 2019 prevede ca în data de 25 iunie, să fie afișate notele elevilor pentru fiecare județ în parte. Acestea vor fi disponibile pe site-ul evaluare.edu.ro, dar și pe RomaniaTV.net.

Elevii nemulțumiți de rezultate pot depune contestație în aceeași zi, pentru mărire de notă. Atenție însă, elevii trebuie să știe că notele pot să și scadă în urma contestațiilor. 

EDU.RO REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ. Media obţinută la examenul de Evaluare Naţională are o pondere de 80% din media de admitere la liceu, iar media generală de absolvire a claselor V-VIII are o pondere de 20%.

EDU.RO REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ. Primele rezultate ale Evaluării Naţionale vor fi afişate pe data de 25 iunie. În aceeaşi zi, candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute vor putea depune contestaţii.

EDU.RO REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ. În perioada 26-28 iunie vor fi soluţionate contestaţiile, iar afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 29 iunie. 

EDU.RO REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ. Repartizarea computerizată la liceu a absolvenţilor clasei a VIII-a va avea loc pe 12 iulie. 

Edu.ro Rezultate Evaluare Națională 2019. Rezultate pe județ, înainte de contestații

Rezultate Evaluarea Națională 2019 Județul Alba

Rezultate Evaluarea Națională 2019 Județul Argeş

Rezultate Evaluarea Națională 2019 Județul Arad

Rezultate Evaluarea Națională 2019 Municipiul Bucureşti

Rezultate Evaluarea Națională 2019 Județul Bacău

Rezultate Evaluarea Națională 2019 Județul Bihor

Rezultate Evaluarea Națională 2019 Județul Bistriţa-Năsăud

Rezultate Evaluarea Națională 2019 Județul Brăila

Rezultate Evaluarea Națională 2019 Județul Botoşani

Rezultate Evaluarea Națională 2019 Județul Braşov

Rezultate Evaluarea Națională 2019 Județul Buzău

Rezultate Evaluarea Națională 2019 Județul Cluj

Rezultate Evaluarea Națională 2019 Județul Călăraşi

Rezultate Evaluarea Națională 2019 Județul Caraş-Severin

Rezultate Evaluarea Națională 2019 Județul Constanța

Rezultate Evaluarea Națională 2019 Județul Covasna

Rezultate Evaluarea Națională 2019 Județul Dâmbovița

Rezultate Evaluarea Națională 2019 Județul Dolj

Rezultate Evaluarea Națională 2019 Județul Gorj

Rezultate Evaluarea Națională 2019 Județul Galați

Rezultate Evaluarea Națională 2019 Județul Giurgiu

Rezultate Evaluarea Națională 2019 Județul Hunedoara

Rezultate Evaluarea Națională 2019 Județul Harghita

Rezultate Evaluarea Națională 2019 Județul Ilfov

Rezultate Evaluarea Națională 2019 Județul Ialomița

Rezultate Evaluarea Națională 2019 Județul Iași

Rezultate Evaluarea Națională 2019 Județul Mehedinți

Rezultate Evaluarea Națională 2019 Județul Maramureş

Rezultate Evaluarea Națională 2019 Județul Mureş

Rezultate Evaluarea Națională 2019 Județul Neamț

Rezultate Evaluarea Națională 2019 Județul Olt

Rezultate Evaluarea Națională 2019 Județul Prahova

Rezultate Evaluarea Națională 2019 Județul Sibiu

Rezultate Evaluarea Națională 2019 Județul Sălaj

Rezultate Evaluarea Națională 2019 Județul Satu-Mare

Rezultate Evaluarea Națională 2019 Județul Suceava

Rezultate Evaluarea Națională 2019 Județul Tulcea

Rezultate Evaluarea Națională 2019 Județul Timiş

Rezultate Evaluarea Națională 2019 Județul Teleorman

Rezultate Evaluarea Națională 2019 Județul Vâlcea

Rezultate Evaluarea Națională 2019 Județul Vrancea

Rezultate Evaluarea Națională 2019 Județul Vaslui

Edu.ro Evaluare Națională 2019 – Cum depui contestație 

Pentru a depune contestaţie pentru nota la Evaluarea Naţională, elevii trebuie să completeze o cerere adresată preşedintelui comisiei de contestaţii în care vor cere reexaminarea lucrării. 

Candidatul major şi părinţii/reprezentanţii legali ai candidatului minor pot solicita comisiei judeţene/a municipiului Bucureşti de organizare a evaluării naţionale să vadă lucrarea/lucrările proprie/proprii a/ale propriului copil numai după afişarea rezultatelor finale după contestaţii. La vizualizarea lucrării/lucrărilor, candidatul minor trebuie să fie însoţit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal.

Potrivit metodologiei, constațiile scrise se depun și se înregistreaza la unitatea de învațământ, în perioada prevazută de calendarul Evaluării Naționale. Constațiile depuse sunt înregistrare de președintele comisiei, alături de un alt membru al comisiei. Ulterior, sunt centralizate contestațiile, iar notele inițiale sunt secretizate. 

Tot în metodologie se arată că lucrările se înainteaza, prin delegat, comisiei judetene /a municipiului Bucuresti de contestații, singura în măsura să acorde o nouă notă lucrării. De asemena, se transmite și un borderou în care se menționează proba de examen, numărul de ordine al lucrărilor și numărul de pagini pentru fiecare lucrare contestată.

În cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, notele obţinute se trec, pe fiecare lucrare în parte, cu cerneală roşie, de către profesorii evaluatori, după ce este verificată concordanţa cu borderourile individuale, şi se semnează de aceştia. Nota finală se trece pe lucrare, în prezenţa profesorilor evaluatori, de către preşedintele comisiei. Preşedintele comisiei calculează nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire şi semnează.

 În cazul în care diferenţa între notele acordate de cei doi evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectată de alţi doi profesori evaluatori numiţi de preşedintele comisiei. Nota rezultată este nota care se trece pe lucrare şi reprezintă nota finală. Sub nota semnează cei patru evaluatori şi preşedintele comisiei. Numărul pachetului şi numărul de ordine al lucrărilor care necesită a treia evaluare sunt consemnate într-un proces-verbal, semnat de cei amintiţi anterior.

După încheierea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial. Dacă se constată diferenţe de notare mai mari de 1 punct, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii numeşte o a treia comisie formată din alţi doi profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii.

Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota finală.

Notele pot crește sau pot descrește, după contestații

Elevii care depun contestații semnează, alături de părinți, o declarație-tip, în care se menționează că au luat la cunoștință că nota pe care o vor obține la contestație poate să le modifice nota inițială fie prin creștere, fie prin descreștere.

Nota de la contestații este definitivă, indiferent de punctajul obținut, în plus sau în minus, față de nota primită inițial. Această notă nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de elev la proba respectivă.

Edu.ro Rezultate Evaluare Națională 2019. Calendar Admitere Liceu 2019

Un nou pas important, după Evaluarea Națională, va fi admiterea la liceu, pe baza mediei de admitere. Media de admitere la liceu, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Naţională (contează în proporție de 80%), şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a (20%). Formula de calcul a mediei de liceu este următoarea: 

 MA= 0,2 × ABS + 0,8 × EN  –  unde:  
   
 MA = media de admitere;  
 ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;  
 EN = media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a  

Admiterea la liceu se face după următorul calendar: 

  • 3 – 7 iulie 2019 Elevii de clasa a VIII-a vor completa fişele de înscriere la liceu
  • 4 – 8 iulie 2019 Elevii și părinții verifică fişele de înscriere la liceu și corectează eventualele greşeli în baza de date computerizată
  • 12 iulie 2019-  Repartizarea computerizată la liceu a absolvenţilor clasei a VIII-a

Rezultatele finale la Evaluarea Națională, după contestații, se vor afișa sâmbătătă, 29 iunie 2019. 

Rezultate Evaluare Națională 2019 –  calendar admitere liceu

3 – 7 iulie 2019: Elevii de clasele a VIII-a completează opțiunile în fișele de înscriere la liceu (aleg liceele și specializările la care vor să studieze, începând cu cea pe care și-o doresc cel mai mult) și introducerea în baza de date computerizată a datelor din fișele de înscriere

4 – 8 iulie 2019: Elevii și părinții verifică fișele de înscriere la liceu și corectează eventualele greșeli în baza de date computerizată

12 iulie 2019: Repartizarea computerizată la liceu a absolvenților de clasa a VIII-a

15 – 18 iulie 2019: Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați

19, 22 și 23 iulie 2019: Rezolvarea de către comisia județeană de admitere a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, a repartizării candidaților care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și a candidaților care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizați în etapa repartizării computerizate

Rezultatele de la Evaluarea Națională din ultimii 16 ani – numărul elevilor cu note peste 5:

Evaluarea Națională 2018: 73,5% de note peste 5, înainte de contestații
Evaluarea Națională 2017: 77% (76,9% înainte de contestații)
Evaluarea Națională 2016: 75% din totalul celor au prezenți la examen
Evaluarea Națională 2015: 79,36% ( 79,3% inainte de solutionarea contestatiilor)
Evaluarea Națională 2014: 71,12% (70,78% inainte de solutionarea contestatiilor)
Evaluarea Națională 2013: 75,89% / Anul în care părinții s-au plâns că subiectele au fost ușoare
Evaluarea Națională 2012: 66,12% / Anul în care au fost introduse camere video la evaluare
Evaluarea Națională 2011: 81,79%
Evaluarea Națională 2010: 85,97%
Evaluarea Națională 2009: 88,90%
Evaluarea Națională 2008: 89,93%
Evaluarea Națională 2007: 77,96%
Evaluarea Națională 2006: 67,16%
Evaluarea Națională 2005: 62,39%
Evaluarea Națională 2004: 71,38%