Eduard Hellvig, la bilanţul DNA: Corupția riscă încă să afecteze competitivitatea economică

Eduard Hellvig, directorul SRI, susține că România anului 2016 nu mai este o țară "resemnată", însă afirmă că performanța instituțiilor, economia și coeziunea socială riscă încă să fie afectate de corupție.

25 feb. 2016, 12:14
Eduard Hellvig, la bilanţul DNA: Corupția riscă încă să afecteze competitivitatea economică

„România anului 2016 nu mai este o Românie resemnată. DNA este una dintre instituțiile statului care contribuie la speranța că România poate oferi propriilor cetățeni șansa normalității și a performanței la ea acasă. Este limpede că în statul român corupția nu mai este acceptată ca mod de viață. Avem de partea noastră voința cetățenilor de a moderniza societatea românească în toate aspectele vieții ei. În această direcție consider că este esențial parteneriatul instituțiilor statului cu cetățenii. Nu văd posibile excelența, legalitatea și transparența în actul de servicii publice fără o raportare directă la cetățean și la așteptările sale”, a declarat, joi, Eduard Hellvig la bilanțul DNA, citat de Agerpres.

El a susținut că bilanțul DNA este impresionant și a arătat că din perspectiva SRI lupta anticorupție reprezintă o prioritate de ordin strategic.

„Corupția riscă încă să afecteze performanța instituțiilor publice, competitivitatea economică și coeziunea socială. Scopul Serviciului este să reducă amploarea și impactul acestui fenomen în viața cetățenilor”, a mai declarat Hellvig.

Potrivit acestuia, în lupta anticorupție se impune, pe lângă perfecționarea instrumentelor punitive, o intensificare a mijloacelor de acțiune preventivă.

Citeşte şi: Bilanţ DNA. Laura Codruţa Kovesi: În 2015 au fost trimişi în judecată de 5 ori mai mulţi demnitari decât acum doi ani