Eduard Hellvig: „Nu avem timp pentru a ne permite luxul de a o lăsa mai moale”

Directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig și-a anunțat, pe 3 iulie, retragerea din funcție după ce toate obiectivele asumate au fost îndeplinite.
Filip Stan
30 aug. 2023, 07:19
Eduard Hellvig:

Eduard Hellvig a demisionat surprinzător de la conducerea SRI, dar anunţă subtil pe Facebook că nu are de gând să stea pe margine. „Nu avem timp pentru a ne permite luxul de a o lăsa mai moale sau a ne lăsa pradă  drogului numit gradualizare (…) Visez că într-o zi această naţiune se va ridica şi va trăi adevăratul sens al crezului său”, spune Eduard Hellvig pe Facebook, citând dintr-un discurs al lui Martin Luther Kin de acum şase decenii.

Klaus Iohannis l-a decorat pe Eduard Hellvig cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Comandor: „Mandatul său a marcat restaurarea credibilităţii SRI şi modernizarea instituţiei”

Fostul preşedinte PNL Crin Antonescu consideră că Eduard Hellvig, fostul director al Serviciului Român de Informaţii, este o ipoteză de luat în seamă pentru a candida la alegerile prezidenţiale, deoarece „a acumulat o experienţă excepţională”. Antonescu a mai precizat însă că nu ştie dacă Hellvig vrea să candideze.

Crin Antonescu a fost întrebat, într-un interviu la Gândul, despre o eventuală candidatură a lui Eduard Hellvig la alegerile prezidenţiale.

„Nu ştiu. Dar este o ipoteză de luat în seamă. Dar chiar mă excede. Nu ştiu în primul rând el ce îşi doreşte sau nu îşi doreşte”, a declarat Crin Antonescu, potrivit News.ro, care preia sursa citată.

Fostul lider liberal a adăugat că Hellvig, deşi tânăr, a acumulat foarte multă experienţă.

„Ştiu doar că e un om care a acumulat o experienţă excepţională. E un om ale cărui principii, mai mult sau mai puţin respectate, nu ştiu exact (…) le cunosc. Sunt foarte în regulă. Şi e un om inteligent. Acum ce vrea să facă mai departe… ? Şi mai ştiu că e tânăr. Ştii cât de tânăr? Dacă era judecător, îl scoteau la pensie”, a mai spus Antonescu.

Şeful Serviciului Român de Informaţii Eduard Hellvig şi-a anunţat demisia de la conducerea SRI la începutul lunii iulie, considerând că şi-a atins obiectivele.

Crin Antonescu, despre candidatura lui Eduard Hellvig la alegerile prezidențiale. ”Este o ipoteză de luat în seamă”

El a precizat că a discutat acest subiect cu preşedintele Klaus Iohannis şi că l-a informat şi pe preşedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, senatorul PNL Ioan-Cristian Chirteş.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis că mandatul lui Hellvig a marcat restaurarea credibilităţii SRI şi modernizarea consistentă a instituţiei.

Directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig și-a anunțat, pe 3 iulie, retragerea din funcție după ce toate obiectivele asumate au fost îndeplinite.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!