Eduard Hellvig: „Nu avem timp pentru a ne permite luxul de a o lăsa mai moale”

Directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig și-a anunțat, pe 3 iulie, retragerea din funcție după ce toate obiectivele asumate au fost îndeplinite.

30 aug. 2023, 07:19
Eduard Hellvig: „Nu avem timp pentru a ne permite luxul de a o lăsa mai moale”

Eduard Hellvig a demisionat surprinzător de la conducerea SRI, dar anunţă subtil pe Facebook că nu are de gând să stea pe margine. „Nu avem timp pentru a ne permite luxul de a o lăsa mai moale sau a ne lăsa pradă  drogului numit gradualizare (…) Visez că într-o zi această naţiune se va ridica şi va trăi adevăratul sens al crezului său”, spune Eduard Hellvig pe Facebook, citând dintr-un discurs al lui Martin Luther Kin de acum şase decenii.

Klaus Iohannis l-a decorat pe Eduard Hellvig cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Comandor: „Mandatul său a marcat restaurarea credibilităţii SRI şi modernizarea instituţiei”

Fostul preşedinte PNL Crin Antonescu consideră că Eduard Hellvig, fostul director al Serviciului Român de Informaţii, este o ipoteză de luat în seamă pentru a candida la alegerile prezidenţiale, deoarece „a acumulat o experienţă excepţională”. Antonescu a mai precizat însă că nu ştie dacă Hellvig vrea să candideze.

Crin Antonescu a fost întrebat, într-un interviu la Gândul, despre o eventuală candidatură a lui Eduard Hellvig la alegerile prezidenţiale.

„Nu ştiu. Dar este o ipoteză de luat în seamă. Dar chiar mă excede. Nu ştiu în primul rând el ce îşi doreşte sau nu îşi doreşte”, a declarat Crin Antonescu, potrivit News.ro, care preia sursa citată.

Fostul lider liberal a adăugat că Hellvig, deşi tânăr, a acumulat foarte multă experienţă.

„Ştiu doar că e un om care a acumulat o experienţă excepţională. E un om ale cărui principii, mai mult sau mai puţin respectate, nu ştiu exact (…) le cunosc. Sunt foarte în regulă. Şi e un om inteligent. Acum ce vrea să facă mai departe… ? Şi mai ştiu că e tânăr. Ştii cât de tânăr? Dacă era judecător, îl scoteau la pensie”, a mai spus Antonescu.

Şeful Serviciului Român de Informaţii Eduard Hellvig şi-a anunţat demisia de la conducerea SRI la începutul lunii iulie, considerând că şi-a atins obiectivele.

Crin Antonescu, despre candidatura lui Eduard Hellvig la alegerile prezidențiale. ”Este o ipoteză de luat în seamă”

El a precizat că a discutat acest subiect cu preşedintele Klaus Iohannis şi că l-a informat şi pe preşedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, senatorul PNL Ioan-Cristian Chirteş.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis că mandatul lui Hellvig a marcat restaurarea credibilităţii SRI şi modernizarea consistentă a instituţiei.

Directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig și-a anunțat, pe 3 iulie, retragerea din funcție după ce toate obiectivele asumate au fost îndeplinite.