Eduard Novak: „Azi am avut cea mai neagră şi dezgustătoare zi din viaţa mea de ciclist”

Campionul paralimpic Eduard Novak, care concura cu Tușnad Cycling Team în Turul Valenciei, a fost descalificat de unul dintre arbitri și acuză faptul că a fost discriminat și că nu a existat niciun motiv să fie scos din cursă.

05 feb. 2016, 19:56
Eduard Novak: „Azi am avut cea mai neagră şi dezgustătoare zi din viaţa mea de ciclist”

„Azi am avut cea mai neagră și dezgustătoare zi din viața mea de ciclist. Sunt complet deziluzionat de faptul că am fost efectiv oprit din cursă în ultimii 40 km, de către un arbitru din juriul 1 fără niciun motiv. Este o discriminare enormă să trăiești așa ceva în 2016, în Spania. Nu îmi vine să cred că atât de mult deranjează faptul că un sportiv cu proteză la picior poate concura cu profesioniști care au bugete de milioane de euro!”, a afirmat Eduard Novak, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Singurul campion paralimpic din istoria României a povestit că, la un moment dat, a avut o problemă tehnică și a fost însoțit de mașina de asistență a echipei până când a ajuns din nou plutonul, moment în care unul dintre arbitri l-a scos din cursă, lucru pe care îl consideră inexplicabil, mai ales că spune că nu a încălcat regulamentul.

”Pe primul deal m-am rupt de pluton și am urcat de unul singur și am coborât de unul singur. Am ajuns caravana de mașini și am reintrat în pluton. După aceea am avut o problemă tehnică și mașina noastră de asistență m-a adus până la coada caravanei, reintrând apoi în pluton. Inexplicabil, a venit arbitrul Jorge Gual Martinez și m-a oprit. Nu exista niciun motiv de descalificare, nu am atins mașina nici măcar cu un deget. Este o discriminare de o mare rușine!! Dacă era de bună credință, mă lăsa să termin cursa și aveam astfel șansa să contestăm decizia. Însă el a vrut să nu pot continua sub nicio formă!”, se mai arată în postarea menționată.

Eduard Novak a precizat că îl va da în judecată pe arbitrul în cauză și va lupta până i se va face dreptate.

”Voi vorbi cu avocata mea să îl dau în judecată și vom trimite adresă oficială de la Federația Română de Ciclism pentru Federația spaniolă și Asociația arbitrilor din Spania. Este mare scandal aici, (…) toți cicliștii sunt revoltați de decizia arbitrului! Vom lupta pentru a ni se face dreptate!”, a conchis Eduard Novak.

Tușnad Cycling Team mai are șapte rutieri în cursă, spaniolul Martin Lestido fiind cel mai bine clasat după trei etape, pe locul 78.