Educaţia sexuală în şcoli, un deputat acuză: „Cîţu vrea să educe sexual cu forța!”

Educaţia sexuală în şcoli a iscat din nou dezbateri aprinse, de această dată în Senat. După ce textul legii a fost trimis la reexaminare de către preşedintele Klaus Iohannis, proiectul a încăierat chiar şi partidele din coaliţie.

18 iun. 2021, 19:44
Educaţia sexuală în şcoli, un deputat acuză: „Cîţu vrea să educe sexual cu forța!”

Educaţia sexuală în şcoli. Atac dur la premierul Florin Cîțu și a Coaliției la guvernare. Președintele organizației municipale Iași a PSD, deputatul Marius Ostaficiuc, susține că se dorește ”intrarea cu bocancii în viața celor mici” prin insistența cu care se dorește instituirea unor astfel de ore:

”Educația sexuală în școli a devenit un subiect extrem de fierbinte pentru reprezentanții coaliției de guvernământ. Aceștia intră cu bocancii în viața celor mici, trec peste acordul părinților și propun ca educația sexuală să fie inclusă în școli la liber.

Pornind de la Klaus Iohannis, cel care a retrimis în Parlament legea adoptată în vara anului trecut și ajungând la giumbușlucuri PNL-USR, tindem să ajungem la o situație de criză majoră. În loc să se gândească la viața copiilor din satele României, în loc să treacă la majorarea alocațiilor, la condiții de trai mai bune, Guvernul se răfuiește și cu părinții, ignorând-i și tratându-i ca pe niște abstracții.

Nu cred că se impune eliminarea consultației părinților în acest caz, ba dimpotrivă. Situația, similară cu predarea religiei în școli, implică acordul părinților, însa acest lucru va fi ignorat. Poate că Dan Barna și colegii lui de la Palatul Victoria trăiesc în Evul Mediu. Nu poți ieși cu o astfel de declarație împotriva a milioane de părinți, oameni care au muncit o viață pentru a le asigura un viitor mai bun copiilor, fără a fi pe deplin conștient de prostia spusă.

Prevenirea sarcinilor nedorite la minore este o măsură care trebuie pusă în practică și prin sporirea condițiilor de trai, a accesului la educație, nu doar prin introducerea în aria curriculară a unor ore de educație sexuală. Dar guvernanții de carton și-au văzut de alte interese până acum în loc să pună în practică aceste măsuri. Combinațiile cu firme de casă în plină pandemie, bulversarea sistemului educațional, gestionarea proastă a acestor lucruri au fost trecute cu vederea. Acum trecem peste familii, trecem peste viața privată a acestora și impunem măsuri care ar putea, repet, ar putea să educe elevii în această privință.

Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei: „Insistenţa cu care USR-PLUS cere educaţie sexuală în şcoli denotă dorinţa de hipersexualizare a tinerilor”
Educaţia sexuală în şcoli. Statisticile arată că educația sanitară este redusă în special în zonele rurale, unde nivelul de trai este mult mai scăzut. Aici poate fi cheia, pe care însă liberalii și useriștii nu o văd din cauza „Barnei” din ochii lor. Cand elimini majorarea alocațiilor promisă în campanie, când crești vàrsta de pensionare și când nu faci nimic să elimi inechitățile sociale, atunci trebuie să te aștepți și la astfel de aspecte.

Din păcate, Guvernul actual este o batjocură la adresa românilor. Cristian Ghinea, cel care ar trebui să se ocupe de gestionarea PNRR, vrea ca românii să muncească până mor, vicepremierul Dan Barna ajunge anchetat de DNA pentru combinații pe fonduri europene, premierul Florin Cîțu nu este în stare să gestioneze campania de vaccinare, însă ei se cred capabili să ofere educație sexuală în unitățile de învățământ.

O Românie educată începe prin măsuri economice ferme, nu prin teorie sexuală. Concluzia amară este că acest Guvern se face că guvernează, încercând să distragă atenția de la problemele de fond ale României.”, susține Marius Ostaficiuc in comunicatul remis redacției.

Sorin Cîmpeanu: E nevoie de educaţie sexuală în școli. Strategia aceea de educaţie parentală lansată în anul 2018 era binevenită, nu ştiu de ce am oprit-o