Educatoare bolnavă de cancer, familia este disperată şi cere ajutor. Tratamentul costă 6.000 de lei în fiecare lună

O educatoare în vârstă de 53 de ani duce o luptă dură pentru viaţa ei. A fost diagnosticată cu tumora craniana şi singura ei şansă la viaţă stă într-un tratament foarte scump. Familia este disperată şi are mare nevoie de ajutor.

28 oct. 2016, 06:36

Pe „doamna Duta” o ştie toată lumea, o iubeşte şi o respectă. Este educatoarea care a format generaţii întregi de copilaşi. Plină de viaţa, cu un suflet mare, a fost „mama” de la gradiniţă pentru sute de micuţi. Glumeaţă, cu câte o vorbă bună pentru toată lumea, „doamna Duta”, asa cum este cunoscută, ştie să se facă plăcută de părinţi şi iubită de copii.

Anul trecut, o veste cumplită a căzut ca un trasnet asupra familie. Doamna educatoare a fost diagnosticată cu tumoră craniană malignă. Au urmat operaţii peste operaţii, chimioterapie şi alte tratamente scumpe. Familia este disperată pentru că nu mai are bani. Tratamentul care trebuie administrat luna de lună, pe o perioada nedeterminata, este foarte scump.

„Anul trecut, în luna mai, mama, în urma unor controale medicale, a fost diagnosticată cu tumoră craniană frontală dreaptă (MALIGNĂ – GLIOBLASTOM, GRAD IV). Au urmat o serie de intervenţii chirurgicale, prima în mai 2015 la Spitalul Universitar, prin care nu s-a reuşit ablatia totală. O lună mai tarziu, a făcut o nouă operaţie la Spitalul MONZA, medicul Sergiu Stoica reuşind ablaţia completă a tumorii. A făcut radioterapie şi chimioterapie. În luna octombrie, a suferit o nouă intervenţie la spitalul Monza deoarece mama a facut hidrocefalie si a necesitat montarea unui sunt”, a povestit fiul educatoarei.

În perioada august 2015 – septembrie 2016, câte 5 zile pe luna, educatoarea a făcut chimioterapie, şi RMN o dată la 3 luni. În luna septembrie, la RMN s-a văzut ca tumora ei a recidivat şi la indicaţiile medicului neurochirurg şi ale celui oncolog, femei i s-a recomandat, pentru a rămâne în viaţă, trecerea la a doua linie de citostatice, respectiv la Irinotecan si AVASTIN.

Tratamentul trebuie facut o dată pe lună, pe o perioadă de timp nedeterminată şi costă în jur de 6.000 lei pe luna ( 4.800 lei AVASTIN, 1.000 lei administratea).

În România tratamentul cu AVASTIN nu este recunoscut pentru tratarea acestui tip de tumoră, nu este oferit gratuit, nici compensat şi trebuie achiziţionat de bolnavi prin comanda la firma ROCHE- unicul distribuitor al acestui tratament.

Orice ajutor este binevenit.

Cont deschis: RAIFFEISEN BANK – RO22 RZBR 0000 0600 1039 0831 – MINCIUNA TUDORA