Educatoare de la o grădiniță privată din Popești-Leordeni, înregistrată în timp ce urla și îi bătea pe copii: „Băi, vă crăp capul!”, ”Pune mâinile la spate că-ți dau cu telefonul ăsta în cap de vezi stele verzi”

O educatoarea de la o grădiniță privată din Popești-Leordeni a fost filmată în timp ce țipa la copii, îi bătea pe cei mici, îi traumatiza și îi pedepsea. Poliția s-a autosesizat în acest caz și a deschis o anchetă.

16 feb. 2024, 14:33
Educatoare de la o grădiniță privată din Popești-Leordeni, înregistrată în timp ce urla și îi bătea pe copii: „Băi, vă crăp capul!”, ”Pune mâinile la spate că-ți dau cu telefonul ăsta în cap de vezi stele verzi”

Un incident revoltător s-a petrecut într-o așa zisă grădiniță privată din Popești-Leordeni, la care părinții plăteau lunar între 1.200 și 1.750 de lei, dar și câte o penalizare de 25 de lei, pentru fiecare jumătate de oră de întârziere, dacă nu veneau să-și ia copiii la timp. O angajată a grădiniței din Popești-Leordeni, care avea rol de educatoare, a fost filmată cu camera ascunsă. În înregistrarea de 4 ore obținută de Pro TV femeia a jignit încontinuu copiii, amenintându-i cu violență fizică.

Citește și: Elevii din București, Ilfov și alte 24 de județe intră în vacanța de schi. Se vor întoarce la școală pe 26 februarie

Educatoare: „Începe să spui lunile anului, eu nu te aud. Tu joacă-te cu nervii mei, că dacă intri pe mâinile mele, ți-o iei rău de tot. Stai cum trebuie pe scaun.”

Educatoare: „Băi, vă crăp capul astăzi. Mă, dobitocul pământului, unde trebuie să stai tu? Dacă trebuie să stai lângă fată, unde trebuie să stai? Pune mâinile la spate că-ți dau cu telefonul ăsta în cap de vezi stele verzi. Dacă îți mai aud gura, mototolesc foaia asta și ți-o dau să o mănânci.”

Educatoare: „Ți-am zis să te potolești? Ți-am zis să nu mai faci că un nebun prin clasa? De ce? De ce nu stai pe amărâtul asta de scaun? De ce? Dacă te mai ridici de pe scaunul asta, te rup! Ai înțeles? Aici încremenești, pe scaun.

Copil: Vrei să mergem la doctor? Vrei să mergem la spital?

Educatoare: Da! Să-ți duc creierul asta la reparat, poate îți revii.”

Citește și: Vești proaste pentru elevi! Profesorii ar putea confisca telefoanele mobile în timpul orelor

Teroarea asupra celor mici nu s-a oprit aici. De la țipetele, femeia a trecut la bătăi cu rigla.

Firma care controlează „grădinița” din Popești-Leordeni a fost înființată în 2021 și are ca obiect de activitate „alte activități de asistență socială, fără cazare”. Centrul educațional funcționează într-o vilă și are nici măcar autorizație de securitate la incendiu.

Pe grupurile pe care postează în mod regulat mamele din Popești-Leordeni, mai multe persoane cer închiderea centrului.

Inspectoratul de Poliție Județean Ilfov s-a autosesizat și a deschis o anchetă penală.

„În urma apariției în spațiul public a unui material intitulat ‘Incident revoltător petrecut într-o așa zisă grădiniță privată din Popești Leordeni’, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Ilfov este abilitat să comunice următoarele:
La data de 15 februarie a.c., în urma unor imagini apărute în spațiul public, din care se observă faptul că la un centru privat de îngrijire zilnică a copiilor de pe raza orașului Popești Leordeni, o angajată a acestui centru ar fi avut o atitudine necorespunzătoare față de copiii din acest centru și că i-ar fi agresat fizic, polițiștii orașului Popești Leordeni s-au sesizat din oficiu, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de rele tratamente aplicate minorului.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au identificat persoana în cauză fiind vorba despre o femeie, în vârstă de 24 de ani, care ar fi exercitat acte de violență, asupra copiilor din acest centru.

În prezent, polițiștii orașului Popești Leordeni, efectuează cercetări în cadrul dosarului penal, deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului, urmărirea penală fiind coordonată de procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu.

De asemenea, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ilfov, împreuna cu polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publica Ilfov, efectuează activități din competență pentru verificarea legalității funcționării acestui centru”, se arată în comunicatul Poliției.