Educatoarea care teroriza copiii la o grădiniță din Popești-Leordeni a fost reținută

Educatoarea care teroriza copiii la o grădiniță de langa Bucuresti a fost reținută și este acuzată de rele tratamente aplicate minorului. Ea a fost înregistrata în timp ce îi agresa fizic și verbal pe copii. In plus, oamenii legii bănuiesc că și alte trei educatoare s-ar fi comportat la fel.

22 feb. 2024, 14:48
Educatoarea care teroriza copiii la o grădiniță din Popești-Leordeni a fost reținută

Educatoarea de la o grădiniță privată din Popești-Leordeni care a fost filmată în timp ce țipa la copii, îi bătea pe cei mici, îi traumatiza și îi pedepsea, a ajuns în arestul Poliției. Pe numele ei a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ani.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Ilfov, în acest dosar de urmărire penală, în care poliţiştii din Popeşti – Leordeni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului, în urma activităţilor specifice procedurale, investigaţiile au fost extinse cu privire la săvârşirea a 10 infracţiuni de purtare abuzivă.

„În urma probatoriului administrat, poliţiştii din Popeşti – Leordeni au dispus măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de femeia de 24 de ani, bănuită de comiterea faptelor investigate, urmând ca în cursul zilei de joi aceasta să fie prezentată procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, cu propuneri legale”, se precizează în comunicat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de rele tratamente aplicate minorilor şi purtare abuzivă.

Faptele pentru care este acuzată educatoarea s-au petrecut într-o așa zisă grădiniță privată din Popești-Leordeni, la care părinții plăteau lunar între 1.200 și 1.750 de lei, dar și câte o penalizare de 25 de lei, pentru fiecare jumătate de oră de întârziere, dacă nu veneau să-și ia copiii la timp. Angajata grădiniței din Popești-Leordeni, care avea rol de educatoare, a fost filmată cu camera ascunsă. În înregistrarea de 4 ore obținută de Pro TV femeia a jignit încontinuu copiii, amenintându-i cu violență fizică.

Citește și: Elevii din București, Ilfov și alte 24 de județe intră în vacanța de schi. Se vor întoarce la școală pe 26 februarie

Educatoare: „Începe să spui lunile anului, eu nu te aud. Tu joacă-te cu nervii mei, că dacă intri pe mâinile mele, ți-o iei rău de tot. Stai cum trebuie pe scaun.”

Educatoare: „Băi, vă crăp capul astăzi. Mă, dobitocul pământului, unde trebuie să stai tu? Dacă trebuie să stai lângă fată, unde trebuie să stai? Pune mâinile la spate că-ți dau cu telefonul ăsta în cap de vezi stele verzi. Dacă îți mai aud gura, mototolesc foaia asta și ți-o dau să o mănânci.”

Educatoare: „Ți-am zis să te potolești? Ți-am zis să nu mai faci că un nebun prin clasa? De ce? De ce nu stai pe amărâtul asta de scaun? De ce? Dacă te mai ridici de pe scaunul asta, te rup! Ai înțeles? Aici încremenești, pe scaun.

Copil: Vrei să mergem la doctor? Vrei să mergem la spital?

Educatoare: Da! Să-ți duc creierul asta la reparat, poate îți revii.”

Teroarea asupra celor mici nu s-a oprit aici. De la țipetele, femeia a trecut la bătăi cu rigla.

Firma care controlează „grădinița” din Popești-Leordeni a fost înființată în 2021 și are ca obiect de activitate „alte activități de asistență socială, fără cazare”. Centrul educațional funcționează într-o vilă și are nici măcar autorizație de securitate la incendiu.