Educatoarea filmată în timp ce agresa copiii, achitată. A fost considerată iresponsabilă de către judecători şi nu mai poate preda

Publicat: Marţi, 24 Octombrie 2017 23:20 // Actualizat: Miercuri, 25 Octombrie 2017 17:00 // Sursa: romaniatv.net

Magistraţii Judecătoriei Focşani, pe masa cărora s-a aflat dosarul educatoarei Mihaela Ciornea de la grădiniţa din localitatea Vrâncioaia, filmată anul trecut când agresa mai mulţi copii, au decis că aceasta nu mai poate preda. În schimb, au achitat-o pentru purtare abuzivă, considerând că a fost iresponsabilă pentru faptele sale, dar va trebui să plătească 10.000 de lei familiei unuia dintre copiii agresaţi.

Foto: romaniatv.net

Potrivit purtătorului de cuvânt al Judecătoriei Focşani, Iulian Păun, educatoarea din localitatea Vrâncioaia a fost achitată pentru cele două infracţiuni de purtare abuzivă, fiind considerată iresponsabilă. De asemenea, ea a fost obligată la tratament medical până la însănătoşire, ori până la ameliorarea stării de sănătate care să înlăture starea de pericol. În plus, s-a ridicat măsura provizorie privind internarea într-o unitate de psihiatrie şi i s-a interzis să mai profeseze ca educator.

Prin aceeaşi sentinţă a magistraţilor, femeia a fost obligată de instanţă să plătească daune morale unuia dintre copiii agresaţi, ai cărui părinţi s-au constituit parte civilă în proces. Suma aprobată de instanţă cu titlu de daune morale se ridică la 10.000 de lei. Totodată, judecătorii au dispus constituirea de sechestru asigurator pe bunurile Mihaelei Ciornea.

Verdictul instanţei nu este definitiv. Mihaela Ciornea are dreptul să conteste decizia Judecătoriei. Ea poate face apel în termen de 10 zile din momentul comunicării sentinţei.

O filmare în care educatoarea Mihaela Ciornea de la grădiniţa din Poieni, comuna Vrâncioaia, agresează fizic şi psihic doi băieţi, pe care îi bruschează, îi înjură, îi jigneşte şi îi loveşte în mod repetat în cap şi peste faţă, a fost adusă în 21 octombrie la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea, de către un părinte. Înregistrarea, postată şi pe Youtube, ar fi fost realizată de mama unui copil care se afla în clasă, cu permisiunea educatoarei.

"Nesimţitule, stai dracului într-un loc, dar-ar naiba-n creierii tăi, tu nu eşti sănătos la cap, ăştia trebuie să-mi dea spor de nebuneală, de maximă nebuneală", se aude educatoarea în filmare, ţipând la unul dintre copii.

Ulterior, femeia loveşte peste faţă un copil, în timp ce pe altul îl trage de urechi şi îl loveşte în cap.

"Împieliţatule, Doamne, ce fac eu cu ăştia, că nu rezist. Tu mai nebun decât eşti nu ai cum sa te faci. Mâine nu te primesc, te bat, te dezbrac şi te dau afară, poate să mă ia Poliţia în secunda doi", îi spune educatoarea altui copil.

Filmarea continuă cu momentul în care educatoarea loveşte în cap un băiat, în mod repetat şi cu putere, ulterior trăgându-l de ureche pe motiv că nu stă în bancă.

Poliţiştii s-au autosesizat şi au întocmit dosar penal pentru purtare abuzivă şi lovire sau alte violenţe.

În urma scandalului, DGASPC Vrancea a decis ca părinţii şi copiii să fie consiliaţi psihologic.

Ulterior, conducerea DGASPC Vrancea a făcut plângere penală în cazul educatoarei. Totodată, părinţii din localitate au dat declaraţii scrise în care au cerut ca educatoarea să nu le mai predea copiilor.

Citeşte şi Anchetă la o grădiniţă din Olt. O femeie a reclamat că fiul ei a ajuns acasă cu muşcături

 
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
HUFF.RO
Scrisoarea elevului Ștefan către învățătoare a devenit virală pe internet astăzi. Ce i-a cerut elevul învățătoarei a lăsat-o fără cuvinte
Scrisoarea elevului Ștefan către învățătoare a devenit...
HUFF.RO
HUFF.RO
1
EUR
4.8590
RON
22 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H