Educatoarea filmată în timp ce îşi lovea şi jignea elevii NU MAI ARE VOIE la catedră. Sentinţa e definitivă

Educatoarea din comuna Vrâncioaia, filmată în timp ce lovea copiii, a primit o soluție definitivă în dosarul în care a fost judecată pentru purtare abuzivă. Sentința definitivă a fost dată de magistrații de la Curtea de Apel Galați, unde dosarul a ajuns în apel.

13 sept. 2018, 05:14
Educatoarea filmată în timp ce îşi lovea şi jignea elevii NU MAI ARE VOIE la catedră. Sentinţa e definitivă

Conform sentinței, în apel a fost diminuat cuantumul daunelor morale. În rest, Curtea a menținut dispozițiile sentinței date de instanța de fond, respectiv Judecătoria Focșani. Conform judecătorilor, femeia nu se mai poate întoarce la catedră. „Admite apelul declarat de inculpata C(…) M(…). Desfiinţează în parte sentinţa penală (…) pronunţată de Judecătoria Focşani şi în rejudecare. Înlătură din sentinţa penală apelată dispoziţiile prin care: – „(…) a fost admisă acţiunea civila formulată de partea civilă (…) minor, si a fost obligată inculpata sa plătească suma de 1000 lei conform recunoaşterii si restul de 9.000 lei, in total 10.000 lei, reprezentând daune morale”; – „(…) s-a dispus luarea măsurii sechestrului asigurator pe bunurile mobile aparţinând inculpatei si a popririi pe sumele de bani datorate de terţi inculpatei C(…) M(…), pana la concurenta sumei de 10.000 lei”. (…) admite în parte acţiunea civila formulată de partea civila (..) si obligată pe inculpată sa plătească acesteia suma de 1000 lei cu titlu de daune morale. Respinge restul pretenţiilor civile solicitate de partea civilă (…) dispune luarea măsurii sechestrului asigurator pe bunurile mobile aparţinând inculpatei si a popririi pe sumele de bani datorate de terţi acesteia, pana la concurenta sumei de 1000 lei. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate. (…) Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi 10.09.2018″, se arată în hotărârea instanței.

Prima soluție în dosar s-a dat în octombrie anul trecut, la Judecătoria Focșani. Instanța de fond a hotărât achitarea inculpatei privind infractiunea de purtare abuzivă pentru existenta cazului de neimputabilitate. Aceeași instanță a mai dispus obligarea educatoarei la tratament medical până la însănătoșire sau până la obținerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol. Tot atunci, femeii i s-a interzis exercitarea profesiei de educator, decizie care a rămas valabilă și după judecarea apelului.

Educatoarea a fost trimisă în judecată în aprilie 2017, după ce în toamna anului 2016 a fost filmată de o mămică din localitate în timp ce lovea copiii și le vorbea urât. Atunci, ea a lovit doi copii, motiv pentru care a și fost judecată pentru săvârșirea a două infracțiuni de purtare abuzivă. În rechizitoriul procurorilor se arată că la data de 19.10.2016, în timp ce se afla în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, a exercitat acte de violență asupra persoanelor vătămate. După incident, pe care educatoarea l-a și recunoscut, ea și-a luat concediu medical pentru o vreme. Apoi a revenit la catedră, făcând totodată dovada că este aptă pentru meseria de educator. Cu toate acestea, instanța de fond i-a interzis să mai exercite meserie de educator, interdicție menținută la Curtea de Apel Galați.