Ministrul educaţiei din Franţa va solicita companiei producătoare ca Pokemon Go să nu funcţioneze în şcoli

Șefa portofoliului educației din Franța, Najat Vallaud-Belkacem, va cere companiei care produce jocul Pokémon Go să facă demersurile necesare pentru a ține departe faimoasele creaturi virtuale de școlile de pe teritoriul stratului francez, scrie Arstechnica.com

30 aug. 2016, 17:47
Ministrul educaţiei din Franţa va solicita companiei producătoare ca Pokemon Go să nu funcţioneze în şcoli

Cu prilejul unei conferințe de presă, Vallaud-Belkacem a anunțat că se va întâlni curând cu reprezentanții firmei Niantic, cu sediul în California, pentru a le cere să modifice jocul astfel încât să fie ocolite școlile din Franța.

Potrivit Associated Press, ministra educației vrea să evite situațiile în care persoane care nu sunt elevi ai școlilor ar fi tentate să intre în incinta acestora pentru a prinde pokemoni.

În prezent, directorii școlilor pot completa cereri online prin care să solicite scoaterea școlilor de pe hărțile jocului, însă ministra educației vrea ca cei de la compania Niantic să implementeze unele măsuri fără a mai fi rugați.

Oficial, Franța este încă în stare de urgență în urma atacurilor teroriste de la Paris de anul trecut și de la Nisa de ziua națională a Franței.

Citeşte şi Aproape 300 de incidente în Anglia şi Ţara Galilor din cauza Pokemon Go. Ce au păţit jucătorii