Efect uimitor: Cum ÎMBĂTRÂNEŞTE o persoană de la 18 ani la 55 de ani, sărind pe o TRAMBULINĂ VIDEO

Gravitaţia nu este blândă cu corpurile îmbătrânite, însă zecii de ani de transformări au fost şterşi pentru câteva secunde de artistul Michael Haussman. Folosind o cameră specială, el a filmat mai multe persoane în vârstă în timp ce săreau pe o trambulină. Efectul este incredibil, iar oamenii par să treacă de la tinereţe la bătrâneţe sub ochii privitorului.

25 mart. 2013, 13:13

„Gravity(Gravitaţia)” este un proiect video al artistului american Michael Haussman. El şi-a rugat voluntarii să sară pe o trambulină, în timp ce îi filma la 2.000 de cadre pe secundă. În partea de editare, el a „blocat” cadrele oamenilor, lăsând doar pielea, muşchii şi grăsimea să sară în sus şi în jos. Combinat cu o muzică ciudată pe fundal, experimentul devine ceva inedit şi îl face pe spectator să se gândească la efectele trecerii timpului.

Citeşte şi Impresionant. Cum se vede o săritură cu schiurile de pe cea mai mare trambulină din lume VIDEO

Citeşte şi Tehnică incredibilă. Un artist a pictat portretul lui Messi, folosind doar o minge de fotbal VIDEO

„Efectul este deranjant. Vedem un singur subiect care nu se mişcă, dar în acelaşi timp modul în care se mişcă pielea sugerează o trecere a timpului, în doar câteva secunde o persoană trece de la 18 ani la 55 de ani”, după cum explică însuşi artistul în descrierea filmului postat pe site-ul Youtube.

Procesul de îmbătrânire rapidă transformă percepţia voluntarilor, toţi dezbrăcaţi, ţinând un anumit lucru în mână. Acesta este şi cazul primului subiect, o femeie care are în mână un sutien şi o pereche de chiloţi.

„Ea sigur nu vine dintr-un loc prielnic şi atunci când este la baza săriturii, femeia îmbătrâneşte instant cu 40 de ani. Cu toate acestea, când sare, corpul ei este perfect, denotând atracţie, încredere şi frumuseţe, ceea ce face ca lenjeria roşie să excite”, a povestit Michael Haussman imaginea pe care a vrut să o arate.

Proiectul „Gravity” a fost expus la galeria de artă din Los Angeles din februarie până în martie.

Citeşte şi IMPRESIONANT: Ce a reuşit să facă un artist din scobitori