Efectele ADVERSE ale ULEIULUI DE COCOS

Beneficiile uleiului de cocos sunt lăudate de majoritatea medicilor nutriționiști, însă există câteva reacții adverse pe care acesta le are asupra organismului.

30 nov. 2015, 20:56
Efectele ADVERSE ale ULEIULUI DE COCOS

1. Crește colesterolul. Deși este indicat de cele mai multe ori în curele de slăbire, conform experților în sănătate, efectul uleiului de cocos este exact invers. Este repsonsabil de creșterea colesterolului total și duce la îngrășare, conform numeroaselor studii făcute de cercetătorii americani, scrie unica.ro.

Citeşte şi Utilizări ale uleiului de cocos

2. Disconfort gastro-intestinal. Conform medicului Bruce Fife, uleiul de cocos poate fi consumat în cazul persoanelor cu probleme intestinale, datorită proprietăților antibacteriene și antimicrobieni. Totuși, distrugerea tuturor bacteriilor din stomac este contraindicată, putând duce la diaree și simptome ale bolii colonului iritabil.

3. Reacții alergice. Uleiul de cocos poate provoca și reacții alergice, deși extrem de rar. Totuși, persoanele care sunt alergice la alune pot dezvolta alergii și din cauza cocosului. Aceste reacții adverse pot varia în severitate de la sensibilitate la nivelul pielii, la erupții cutanate, însă dacă întreg organismul este alergic la uleiul de cocos, atunci acest lucru ne poate amenința viața.

Citeşte şi Şi-a pus câteva picături de ulei în cafea dimineaţa. Rezultatele au fost uimitoare