Efectele Brexit-ului: Niciun acord comercial între Regatul Unit şi UE înainte de 2025

Un acord comercial între Marea Britanie şi Uniunea Europeană nu va putea fi încheiat înainte de 2020 sau chiar 2025, a declarat, miercuri, fostul ambasador britanic la UE, Ivan Rogers, citând oficialităţi europene.

01 feb. 2017, 17:49
Efectele Brexit-ului: Niciun acord comercial între Regatul Unit şi UE înainte de 2025

Diplomatul european afirmă că Londra va avea suficient timp pentru a semna acorduri de liber-schimb cu alte ţări înainte de a încheia un viitor acord care va facilita relaţiile comerciale cu Bruxelles-ul.

Numit în 2013,la Bruxelles, Ivan Rogers a demisionat la începutul lunii ianuarie, denunţând lipsa de pregătire pentu Brexit a guvernului britanic, informează belga.be.

Citeşte şi Joseph Muscat, premierul Maltei: Parlamentul European ar putea bloca acordul privind ieşirea Marii Britanii din UE

„Este o negociere de anvergură inedită. Aşa ceva nu s-a mai văzut cel puţin de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial”, a afirmat Rogers în faţa Comisiei de Afaceri Europene a Cemerei Comunelor, estimând că negocierile de ieşire din UE vor fi „vehemente”.

O sursă europeană care a dorit să îşi păstreze anonimatuil a afirmat că „factura” Brexit-ului se va ridica la aproximativ 50-60 de miliarde de euro.