Efectele devastatoare ale aspartamului asupra creierului

Potrivit unui studiu realizat de către NIH-AARP din SUA consumul de băuturi dulci, în special cele dietetice, poate creşte riscul de depresie printre persoanele de vârsta a treia. Indiferent de este vorba despre băuturi carbogazoase, băuturi cu gust de fructe sau ice tea, îndulcitorii din ele pot fi riscanţi.

15 feb. 2016, 21:08
Efectele devastatoare ale aspartamului asupra creierului

Comparativ cu cei care nu consuma cafea, iubitorii licorii negre se bucura de anumite beneficii pentru sanatate, insa odata ce adauga zahar in bautura, multe dintre beneficii dispar. In cazul in care inlocuiesc zaharul cu indulcitori artificiali, riscurile cresc. Se presupune ca printre efectele negative ale indulcitorilor artificiali se numara anumite tulburari neurologice.

Spre exemplu, aspartanul poate afecta neurotrasmitatorii neurali precum dopamina si serotonina, insa informatiile sunt controvresate si inconsistente. Opiniile stiintifice variaza de la „sanatos in orice conditie” pana la „nesanatos in orice doza”.

Controversele au aparut in anii ’80 la scurt timp dupa ce aspartamul a fost aprobat. Cercetatorii de la Mass College of Pharmacy si MIT notau atunci: „Dat fiind numarul mare de americani ce sunt frecvent expusi, daca doar 1% din 100.000.000 depaseste doza zilnica acceptabila de aspartam si daca numai 1% din acest grup se confrunta cu boli care le fac creierele mai vulnerabile la efectele indulcitorului artificial atunci numarul de oameni care ar manifesta reactii adverse ale creierului la aspartam tot ar fi de 10.000, o cifra egala cu a persoanelor care au inregistrat deja plangeri la FDA din cauza efectelor negative provocate de aspartam”.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.