Efectele devastatoare ale drogului „foiţă de cafea” asupra consumatorilor. Cum recunoşti un dependent

Un nou drog periculos face ravagii printre tinerii de liceu din România. "Foiţa de cafea", numele sub care se vinde substanţa halucinogenă, este consumată de adolescenţii de la noi din ţară. Unul dintre motive, preţul foarte mic. Speciliştii avertizează că drogul dă dependenţă încă de la a doua doză şi crează mari probleme de sănătate.

24 aug. 2014, 07:03
Efectele devastatoare ale drogului „foiţă de cafea” asupra consumatorilor. Cum recunoşti un dependent

Drogul proaspăt intrat pe piaţa neagră din România este unul extrem de periculos, iar sute cazuri au fost deja semnalate, informează România TV.

Citeşte şi „Foiţa de cafea”, nou drog care face ravagii printre elevi

„Au apărut anumite schimbări de comportament pe care nu pot să le pun pe seama caracterului lui. Îl observam că refuza să ne privească în ochi. Ne-a dat complet viaţa peste cap. Nu ştiu ce să fac şi cum să îl ajut”, a declarat tatăl unui adolescent dependent de noul drog. Noua substanţă a început să creeze probleme consumatorilor. „Peste 200 de pacienti au ajuns la urgente şi din pacate fenomenele clinice sunt extrem de grave. Tulburari respiratorii, cardiace, stari de tulburari nevrotice, de depersonalizare”, a spus Tudor Ciuhodaru, medic la UPU Iaşi.

Citeşte şi DRAMA necunoscută a unei supervedete. „La 14 ani mi-am pierdut virginitatea şi eram dependentă de droguri”

Mai mult, specialiştii spun că preţul Foţei de cafea” este scăzut, de aceea drogul este foarte consumat. Psihologii avertizează că schimbările comportamnetale cauzate de consumul acestui drog sunt greu de sesizat.

„Parintele, de multe ori, nu sesizeaza semnalele, indicii temperamentali pe care tanarul care consuma droguri incepe sa le manifeste si tocmai de aceea este neplacut ca parintele ajunge cu copilul la spital sau este sunat de ambulanta tocmai in momentul in care consumul este la el acasa”, a explicat Mirela Zivari, psiholog.

Foiţa de cafea este un drog sintetic, importat, de cele mai multe ori din China, dar îngrijorător este că substanţa poate fi cumpărată de pe internet.