Efectele fumatului asupra rinichilor

Rinichii au un rol vital în buna funcționarea a organismului de la filtrarea sângelui, producerea de hormoni, absorbția mineralelor, până la eliminarea toxinele și a excesului de apă din organism. Chiar dacă poate crezi că fumatul te relaxează atunci când ai o zi stresantă la muncă, repercusiunile trebuie luate în seamă. Astfel că nu doar plămânii au de suferit în urma ingerării de nicotină și gudron, substanțe servite cu ajutorul fiecărei țigări.

24 mai 2017, 08:21
Efectele fumatului asupra rinichilor

Fumatul chiar dacă nu este excesiv, lasă urme asupra tuturor organelor, iar rinichii nu par a fi deloc feriți de acest viciu.

Insuficiența renală cronică este o afecțiune ce poate fi provocată de fumat mai ales atunci când rinichii nu mai funcționează așa cum trebuie.

Pe lângă faptul că el fluidifică lichidele din organism și filtrează toxinele care mai apoi sunt eliminate prin intermediul urinei. Dacă în corp sunt prezente din ce în ce mai multe toxine apare insuficiența renală cronică și odată cu ea crește nivelul de electroliți și fluide din organism.

Tot fumatul este responsabil și pentru prezența radicalilor liberi în corpul tău, fapt care va contribui substanțial la apariția diferitelor forme de cancer, boală grea ce are consecințe destul de grele asupra rinichilor.

Obiceiuri care afectează rinichii

Sigur ți s-a întâmplat și nu doar o dată să ai nevoie să mergi la baie, dar să fii prins într-o anumită sarcină la serviciu, amânând dusu-l la toaletă. Ei bine, aceasta este cea mai mare greșeală pe care o poți face, deoarece astfel favorizezi instalarea infecțiilor urinare.

Nu îți este sete pe parcursul zilei, deci nu bei apă suficientă. Un alt obicei cu consecințe majore asupra bunei funcționari a rinichilor tăi. Fără apă suficientă toxinele se depund und găsesc ele de cuviință, îngreunând cu mult activitatea rinichilor care în cele din urmă va dezvolta anumite afecțiuni.

Îți place cafeaua, dar niciodată nu o bei alături cu un pahar cu apă și întotdeauna sari peste o ceașcă de cafea?

Află mai multe despre efectele fumatului asupra rinichilor AICI


loading...