Efectele infecţiei cu Covid, pe termen lung. „Carnea are gust de benzină, cafeaua este insuportabilă”

Doua dintre simptomele infectarii cu COVID-19 sunt pierderea gustului si a mirosului şi chiar dacă cei mai multi dintre cei vindecaţi şi-au recapatat aceste simţuri, sunt şi cazuri în care acest lucru nu se întamplă.

29 aug. 2020, 05:43
Efectele infecţiei cu Covid, pe termen lung. „Carnea are gust de benzină, cafeaua este insuportabilă”

Kate McHenry este o femeie care de doua luni a ramas cu parosmie, o tulburare olfactiva constand in perceptia falsa a mirosurilor. Dupa ce s-a imbolnavit in luna martie, femeia de 37 de ani din Widnes, Marea Britanie, si-a pierdut simtul mirosului timp de patru luni. Odata vindecata, mancarea si bautura nu mai aveau aceleasi arome, iar produsele pe care le folosea inainte acum miroseau extrem de urat, potrivit BBC, preluat de ziare.com.

Şamponul favorit a căpătat cel mai dezgustător miros din lume„, spune femeia. „Îmi place sa mananc gustos, sa merg la restaurant, sa beau cu prietenii dar acum aceste lucruri nu se mai intampla. Carnea are gust de benzina, prosecco seamana cu merele putrezite. Daca iubitul meu mănâncă ceva care conţine curry, mirosul e îngrozitor şi stau cât mai departe de el„, a mărturisit aceasta.

Citeşte şi Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta: Noul coronavirus a devenit mai agresiv

O alta femeie, de 34 de ani din Leeds, trăieşte experienţe similare. Ca multe alte persoane infectate, si in cazul ei a durat multe saptamani pana sa inceapa sa-si recapete gustul si mirosul. „Unele lucruri sunt mai usor de suportat, dar cafeaua, ceapa si usturoiul sunt absolut insuportabile. In unele zile pot totusi sa mananc niste mazare de zahar sau niste branza. Pierderea mirosului a fost o mare provocare, care m-a dat peste cap„, a spus aceasta, pentru BBC.