Efectele referendumului din Spania: Peste 200 de membri ai Gărzii Civile au fost alungaţi dintr-un hotel Barcelona

Publicat: Marţi, 03 Octombrie 2017 09:17 // Actualizat: Marţi, 03 Octombrie 2017 17:41 // Sursa: romaniatv.net

Aproape 200 de membri ai Gărzii Civile au fost constrânși luni să își părăsească hotelul la Calella unde erau găzduiți la periferia Barcelonei, la o zi după violențele polițienești care au marcat referendumul de autodeterminare interzis în Catalonia (nord-estul Spaniei). Procurorii au deschis o anchetă pentru a vedea dacă asediul forţelor de ordine este un delict de ură.

În cel puţin trei localităţi catalane,  Pineda de Mar (Barcelona), Calella (Barcelona) şi Reus (Tarragona), agenţii Poliţiei Naţionale ş ai Gărzii Civile au fost obligaţi să părăsească hotelurile, după ce acestea au fost luate cu asalt de grupări radicale.

"Vreo 200 de angajați ai corpului (Gărzii Civile) vor trebui să își abandoneze hotelul unde erau cazați de mai multe zile. Conducerea stabilimentului le-a adus la cunoștință acest lucru (luni) dimineață", potrivit unui comunicat dat publicității de principalul sindicat al Gărzii Civile, AUGC (Asociacion Unificada de Guardias Civiles).

Decizia a fost luată după scenele de violență care i-au scandalizat pe catalani și dincolo de granițe, în cursul cărora polițiști și membri ai Gărzii Civile au făcut uz de bastoane pentru a împrăștia alegătorii adunați în apropierea secțiilor de votare pentru referendum.

Confruntați cu acești militanți care au avut consemnul să opună o rezistență pașnică, unii polițiști și membri ai Gărzii Civile i-au lovit cu picioarele, bastoanele sau scuturile, ajungând să târâie la pământ persoane în vârstă.

În fața hotelului în noaptea ce a urmat, după o "lungă zi de muncă, membrii Gărzii Civile au fost nevoiți să înfrunte strigăte, chiar insulte, precum și sticle aruncate până târziu în noapte", a menționat comunicatul.

Citeşte şi REFERENDUM ÎN CATALONIA. Pompierii au făcut scut în faţa Poliţiei spaniole pentru a apăra populaţia catalană - VIDEO

Acești membri ai forțelor speciale așteptau luni să fie transferați, "probabil în unități ale armatei", a explicat sindicatul care a subliniat că "observă cu îngrijorare crescândă această atmosferă de ostilitate, o situație care s-a degradat în numai câteva zile și face mult mai dificilă munca agenților pentru apărarea statului de drept și ordinii în Catalonia".

De la începutul lunii septembrie, Spania traversează cea mai gravă criză politică din aproape 40 de ani, după părerea tuturor conducătorilor săi. La 6 septembrie, parlamentul catalan a votat o lege pentru organizarea acestui referendum în ciuda interdicției sale, argumentând că separatiștii îl reclamă din 2012.

Ignorând amenințările cu sancțiuni, separatiștii au perseverat și susțin că au câștigat acest referendum cu 90% din voturi și 2,02 milioane de voturi din totalul de 5,3 milioane de alegători, amenințând cu proclamarea unilaterală a independenței.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8365
RON
06 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H