Efectul advers al unei cure de slăbire. O femeie a rămas mută timp de 10 luni din cauza dietei

Cel mai nefericit deznodământ al unei cure de slăbire a avut loc în urmă cu câteva zile când o dietă cu dicarbonat a ucis o vasluiancă. De altfel, dietele care ne ajută să slăbim repede cer deseori cu preț mare. Iar o tânără din Irlanda de Nord a simțit-o pe pielea ei, după ce și-a pierdut vocea timp de 10 luni în urma unei diete extreme.

15 oct. 2017, 08:20
Efectul advers al unei cure de slăbire. O femeie a rămas mută timp de 10 luni din cauza dietei

Terri Keith, în vârstă de 30 de ani, a fost mulți ani la rând o femeie masivă. Ea a încercat diferite diete pentru a slăbi, însă nu au ajutat-o. A reușit într-un final să piardă din greutate cu ajutorul unei diete de tip yo-yo, relatează metro.co.uk.

Dietele de tip yo-yo prespun consumul unui număr extrem de mic de calorii (500-600 de calorii pe zi) timp de 3,4 zile. Cura de obicei se reia după o săptămână de mâncat normal.

Terri a apelat, de asemenea la un antrenor personal. Ea a reușit să treacă de la mărimea 16, la măsura 6 în doar 10 luni.

Citeşte şi: Dieta care UCIDE: Cura de slăbire cu bicarbonat de sodiu a omorât o vasluiancă

Pierderea dramatică în greutate a femeii a trimis-o în spital pe aceasta din cauza malnutriției. Timp de 10 luni, ea nu a reușit să vorbească. Medicii cred că motivul este stresul extrem la care a fost supus organismul, privându-l de nutrienții necesari.

„Medicii mi-au făcut teste, dar nu era o cauză fizică. Am început terapia de vorbire. Medicii mi-au spus că este din cauza stresului la care mi-am supus corpul și mintea, slăbind atât de repede. A fost înfricoșător”, a declarat Terri.

În cele 10 luni în care a fost mută, tânăra a comunicat cu cei din jur doar cu ajutorul hârtiei și stiloului.

„Era minunat pentru că slăbeam repede, dar nu mă hrăneam corect pentru exercițiile fizice pe care le făceam, așa că am început să-mi pierd vocea și a început să-mi cadă părul”, a adăugat tânăra.

„Nu mi-a venit să cred că sunt malnutrită. Nu credeam că se poate întampla asta când ești la dietă”, a precizat Terri.

După ce și-a revenit, femeia a continuat să facă exerciții fizice, însă a apelat la sfaturile unui nutriționist pentru a se asigura că se hrănește corect.