Efectul neaşteptat al băuturilor gazoase asupra copiilor

Publicat: Joi, 14 Noiembrie 2013 11:03 // Actualizat: Joi, 14 Noiembrie 2013 12:10 // Sursa: romaniatv.net

Consumul abuziv de băuturi gazoase determină tulburări de comportament la copii, încă de la cea mai fragedă vârstă. Studii anterioare constataseră o legătură între acest tip de exces și problemele psihologice ale adolescenților, amintește passionsante.be.

 

Cercetători de la Universitatea Columbia (New York) și-au desfășurat cercetările pe circa 3.000 de copii de cinci ani, recrutați în cadrul unui studiu sociologic mai amplu. Li s-a cerut mamelor să spună care este consumul mediu de băuturi gazoase al copiilor lor și să le evalueze comportamentul, notează Agerpres.

Din cei 3.000 de copii, 43% beau cel puțin o doză de băutură gazoasă pe zi și 5% — patru sau mai multe. Consumul excesiv — față de copiii care nu beau băuturi gazoase sau beau puțin — dublează înclinația spre comportament agresiv, izolare socială sau tulburări de atenție, arată rezultatele studiului. Legătura a fost stabilită ținându-se seama de o serie de factori (statutul socio-economic al părinților, mediul familial etc.).

Autorii sugerează că ar trebui redus drastic consumul de băuturi gazoase la copiii mici pentru a scădea riscurile de dezvoltare a unor tulburări de comportament, fără a mai vorbi despre luarea în greutate și alte consecințe nefaste pentru sănătate.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
băuturi carbogazoase copii efecte bauturi gazoase sucuri
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8387
RON
05 Jun
noapte 14 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H