Efectul votului negativ al Austriei pe Schengen. TIR-urile aşteaptă şi câte 14 ore în vămile Siret şi Isaccea

Timpul de așteptate pentru TIR-uri, pe sensul de ieșire din țară, în vămile Siret și Isaccea este duminică, de Crăciun, de 900 de minute, informează Poliția de Frontieră.

25 dec. 2022, 13:58
Efectul votului negativ al Austriei pe Schengen. TIR-urile aşteaptă şi câte 14 ore în vămile Siret şi Isaccea

Mașinile care transportă diferite mărfuri au timp de așteptare de 870 de minute pentru a ieși pe la Galați, adică peste 14 ore. Poliția de Frontieră anunță că timpul de așteptare pentru TIR-uri în vămile Siret și Isaccea este de 900 de minute.

Mașinile care transportă diferite mărfuri au timp de așteptare mare, pe sensul de ieșire din țară, și în Vama Galați (870 de minute) și Vama Albița (180 de minute).

Pe sensul de intrare în țară, cel mai mare timp de așteptare se înregistrează în vama Negru Vodă, peste 12 ore.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat, miercuri, că la intrare în vama Siret, pe partea română, coloana ajunge la 800 de tiruri aflate în aşteptare, în ultimele 24 de ore.

Flutur a subliniat că, în condiţiile în care în PTF Siret situaţia este cea prezentată, la Punctul de Trecere a Frontierei cu Ucraina Halmeu din judeţul Satu Mare sunt doar 3-4 tiruri.

Citeşte şi: Fiul lui Piedone, gest impresionant de Crăciun. „Mamaie Maria, mi-e dor de tine, de sufletul tău bun!” VIDEO

El a spus că, deşi partea română şi-a intensificat mult eforturile, coloana de tiruri nu scade, şoferii evitând zona montană din Transcarpatia, cu punctele de trecere de la Satu Mare şi Sighetul Marmaţiei, alegând în mare parte vama Siret.

Potrivit lui Flutur, specialiştii din vămi susţin că acest vârf de trafic se va reduce după 27 decembrie.

El a solicitat din nou părţii ucrainene, miercuri, să mărească ritmul de procesare a tirurilor pentru a scurta timpii de aşteptare în vamă.

Totodată, a transmis prefectului să solicite Ministerul Finanţelor şi cel al Transporturilor şi Infrastructurii să ia toate măsurile ce depind de aceste ministere pentru fluidizarea traficului şi pentru asigurarea confortului populaţiei din zonă.

Citeşte şi: Cum arată masa de Crăciun în penitenciare. Meniu suplimentar pentru toţi deţinuţii