Eficiența contează mai mult ca oricând. De vorbă cu Vlad Ciuburciu, Vascar

Industria cărnii s-a numărat printre cele mai afectate de pandemia de coronavirus și restricțiile dictate pentru limitarea răspândirii acesteia.

18 ian. 2022, 18:50
Eficiența contează mai mult ca oricând. De vorbă cu Vlad Ciuburciu, Vascar

Închiderea localurilor, pe care le aprovizionau cu materie primă, și scăderea puterii de cumpărare a românilor, pe fondul crizei sanitare și economice, vizibilă în vânzările mai reduse din supermarket-uri și orientarea către produse mai ieftine, din magazinele de proximitate, au fost unele dintre cele mai evidente efecte. În aceste condiții, eficientizarea cheltuielilor a devenit esențială pentru companiile din industria cărnii.

Compania Vascar, unul dintre cei mai importanți producători de mezeluri, specialități din carne, conserve, semipreparate și carne fresh din țara noastră, a lansat de curând strategia de sustenabilitate pentru perioada 2021-2024, iar cuvântul „eficiență” se regăsește de numeroase ori în conținutul acesteia. Un alt motiv pentru care eficacitatea este crucială, pe lângă asigurarea profitului, îl reprezintă grija față de mediu, unul dintre obiectivele principale, pe termen mediu și lung, ale brandului vasluian, alături de responsabilitatea față de angajați, producția responsabilă și implicarea în problemele comunității.

„Investim continuu pentru consolidarea firmei în mod sustenabil, iar responsabilitatea socială este o componentă semnificativă a business-ului nostru. Dorim să oferim atât clienților și angajaților, cât și partenerilor o viziune de ansamblu, transparentă, asupra activității Vascar în domeniul responsabilității sociale și subscriem obiectivelor din strategia națională pentru dezvoltarea durabilă a României. De asemenea, în fiecare an alocăm un buget pentru modernizare și retehnologizare, pentru a ne conforma celor mai înalte standarde de calitate”, spune Directorul General, Vlad Ciuburciu.

În ceea ce privește procesul de eficientizare, acesta se manifestă pe numeroase paliere, așa cum reiese din strategia de sustenabilitate realizată de Ciuburciu (Vascar) și colegii săi din conducerea companiei. În primul rând, Vascar monitorizează în permanență parametrii fizico-chimici și microbiologici ai apei folosite în procesul tehnologic și aplică măsuri pentru eficientizarea consumului. Calitatea apelor uzate respectă NTPA 001, iar acestea sunt deversate în apele de suprafață, fără impact negativ. În al doilea rând, pentru eficientizarea consumului de energie electrică și gaze, se utilizează tehnologii și echipamente cu un randament ridicat, urmărindu-se exploatarea fiabilă a acestora, astfel încât să nu existe pierderi.

De asemenea, compania Vascar are în vedere menținerea gradului de conformare cu cerințele legale de mediu, îmbunătățirea managementului deșeurilor, reducerea consumului energetic, prin înlocuirea cu LED-uri a corpurilor de iluminat existente, înlocuirea hârtiei la casele de marcat ale magazinelor proprii cu hârtie reciclabilă, utilizarea ambalajelor inovatoare, dar și extinderea flotei pentru transportul produselor și planificarea curselor în mod eficient.

Strategia eficientă, calitatea incontestabilă a produselor, realizate din carne de calitate superioară, eliminarea E-urilor, conservanților, aditivilor și coloranților alimentari, dar și varietatea ofertei și păstrarea gustului tradițional, în cei 38 de ani de activitate în industria cărnii, fac din Vascar unul dintre cei mai apreciați jucători pe această piață. Iar orientarea către viitor și noile trenduri de consum globale, direcție stabilită de Vlad Ciuburciu și ceilalți membri ai managementului companiei, asigură locul brandului Vascar printre producătorii de top din domeniu și în anii următori.

Vascar, în cifre

  • venituri de 22,8 milioane de euro la finalul lui 2020, o creștere de 13% față de anul 2019;
  • investiții de 5 milioane de euro în retehnologizare și modernizare în ultimii 5 ani, dintre care 1,5 milioane de euro în 2020 și 3 milioane de euro în 2021;
  • plăți de peste 8 milioane de euro la bugetul de stat în ultimii 5 ani, dintre care 2,3 milioane de euro în 2020.

loading...
Partenerii noștri