Egipt: Fostul preşedinte Mohamed Morsi a fost condamnat la ÎNCHISOARE pe VIAŢĂ

Un tribunal egiptean l-a condamnat sâmbătă la închisoare pe viață pe fostul președinte islamist Mohamed Morsi, judecat într-un caz de spionaj în favoarea Qatarului, informează AFP și DPA, citate de Agerpres.

18 iun. 2016, 13:39
Egipt: Fostul preşedinte Mohamed Morsi a fost condamnat la ÎNCHISOARE pe VIAŢĂ

Fostul președinte, demis în iulie 2013 de armată și condamnat deja la pedeapsa capitală și la închisoare pe viață în alte dosare, a compărut alături de 10 alți acuzați pentru furnizarea către Qatar de „documente secrete privind securitatea națională”, potrivit actului acuzării.

Mohamed Morsi a fost condamnat la închisoare pe viață, care în Egipt echivalează cu 25 de ani de închisoare, pentru că a condus o „organizație ilegală”. El a fost de asemenea condamnat pentru „sustragerea de documente secrete privind securitatea statului”, a declarat avocatul său, Abdel Moneim Abdel Maqsud, potrivit Agerpres.

În schimb, Morsi a fost achitat de acuzațiile de spionaj. Șase dintre coacuzați au fost condamnați la pedeapsa cu moartea pentru acest cap de acuzare.

Acesta este cel de-al patrulea proces împotriva lui Morsi, provenit din organizația islamistă Frăția Musulmană, considerată de autoritățile egiptene „teroristă”. Fostul președinte a fost deja condamnat la moarte, la închisoare pe viață și la 20 de ani de închisoare în alte trei procese.


loading...