Egipt: Fostul preşedinte Mohamed Morsi a fost condamnat la ÎNCHISOARE pe VIAŢĂ

Publicat: Sâmbătă, 18 Iunie 2016 16:39 // Actualizat: Sâmbătă, 18 Iunie 2016 18:55 // Sursa: romaniatv.net

Un tribunal egiptean l-a condamnat sâmbătă la închisoare pe viață pe fostul președinte islamist Mohamed Morsi, judecat într-un caz de spionaj în favoarea Qatarului, informează AFP și DPA, citate de Agerpres.

Fostul președinte, demis în iulie 2013 de armată și condamnat deja la pedeapsa capitală și la închisoare pe viață în alte dosare, a compărut alături de 10 alți acuzați pentru furnizarea către Qatar de "documente secrete privind securitatea națională", potrivit actului acuzării.

Mohamed Morsi a fost condamnat la închisoare pe viață, care în Egipt echivalează cu 25 de ani de închisoare, pentru că a condus o "organizație ilegală". El a fost de asemenea condamnat pentru "sustragerea de documente secrete privind securitatea statului", a declarat avocatul său, Abdel Moneim Abdel Maqsud, potrivit Agerpres.

În schimb, Morsi a fost achitat de acuzațiile de spionaj. Șase dintre coacuzați au fost condamnați la pedeapsa cu moartea pentru acest cap de acuzare.

Acesta este cel de-al patrulea proces împotriva lui Morsi, provenit din organizația islamistă Frăția Musulmană, considerată de autoritățile egiptene "teroristă". Fostul președinte a fost deja condamnat la moarte, la închisoare pe viață și la 20 de ani de închisoare în alte trei procese.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
condamnat Egipt închisoare pe viaţă Mohamed Morsi pedeapsa capitală spionaj
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 iun 16:56
...Mohamed Morsi, judecat într-un caz de spionaj în favoarea Qatarului, informează AFP și DPA, citate de Agerpres. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
18 iun 16:55
... Un tribunal egiptean l-a condamnat sâmbătă la închisoare pe viață pe...
1
EUR
4.7800
RON
19 Feb
noapte 4 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H