Egipt: Peste 500 de partizani ai Frăţiei Musulmane au fost arestaţi în confruntările de duminică

Poliția egipteană a arestat 516 partizani ai Frăției Musulmane, confreria islamistă interzisă, în cursul confruntărilor de duminică dintre forțele de ordine și manifestanții reuniți pentru a marca revolta din 2011, a anunțat ministrul de interne, Mohamed Ibrahim, relatează AFP.

26 ian. 2015, 20:47
Egipt: Peste 500 de partizani ai Frăţiei Musulmane au fost arestaţi în confruntările de duminică

Peste 500 de partizani ai Frăţiei Musulmane au fost arestaţi în confruntările de duminică din Cairo, potrivit Agerpres.

”Ieri (duminică), am arestat 516 indivizi având legături cu Frăția Musulmană, suspectați că au tras cu muniție, au plasat bombe și au provocat explozii în unele localuri”, a declarat ministrul în fața presei la Cairo.

Potrivit ministrului, 20 de persoane, inclusiv doi polițiști, au fost uciși în cursul confruntărilor care au izbucnit între manifestanți, în majoritate islamiști, și forțele de securitate. Majoritatea victimelor și-au pierdut viața într-un cartier din nordul capitalei Cairo, Matareya, unde confruntările au durat peste douăsprezece ore.

Autoritățile egiptene reprimă în mod crunt confreria islamistă de când fostul președinte Mohamend Morsi, provenit din rândurile Frăției Musulmane, a fost înlăturat de la putere în iulie 2013 de către Abdel Fattah al-Sissi, care conducea armata în acea vreme și care a fost ales ulterior șef al statului.