Einstein credea în extratereștri! Declarațiile șoc ale marelui fizician: „De ce să existe viață umană doar pe Pământ?!”

Momentul 1952 a fost marcat de un număr record de OZN-uri văzute de americani. În acest an, marele fizician, Albert Einstein era în deja în vizorul publicului, fiind deja cunoscut drept cel mai mare fizician al lumii. În mod evident, geniul nu putea să nu își exprime opinia cu privire la acest subiect.

11 feb. 2023, 11:35
Einstein credea în extratereștri! Declarațiile șoc ale marelui fizician: „De ce să existe viață umană doar pe Pământ?!”
Einstein despre extratereștri

Declarațiile șocante ale lui Einstein despre OZN-uri. În anul 1952 au fost un an record din punct de vedere al numărului de „farfurii zburătoare” văzute sau menționate în presă. Numai în prima jumătate a anului au fost peste 16.000 de articole în presa din SUA care arătau apariția unor obiecte zburătoare neidentificate sau, pe scurt, OZN-uri. Nu mai puțin de 150 de ziare de peste ocean au pus în discuție această temă.

Citește și: Albert Einstein a corespondat timp de 20 de ani cu o româncă. Ce confesiuni îi făcea marele om de știință

Radarele militare și cele civile au detectat aproximativ 10 OZN-uri pe parcursul câtorva săptămâni, conform History. La scurt timp, opinia lui Albert Einstein pe această temă a început să se popularizeze, cu alte cuvinte a devenit „virală” în publicațiile din perioada respectivă.

În vara acelui an, un preot, pe numele său Louis A. Gardner, din Los Angeles i-a trimis o scrisoare marelui geniu. La acel moment Albert Einstein era deja celebru, fiind considerat cel mai mare fizician al lumii. De asemenea, câștigase deja premiul Nobel pentru uriașa sa descoperire, respectiv teoria relativității. Totodată, acesta contribuise masiv la dezvoltarea armelor nucleare în SUA.

Preotul Gardner voia să afle de la Einstein dacă este de părere că aceste „farfurii zburătoare” sau OZN-uri ar putea fi venite de undeva din spațiu, poate de pe Marte sau Venus sau dacă ar putea fi „arme” sau tehnologii de spionaj produse de adversarii americanilor sau chiar de AirForce.

Ce părere avea Einstein despre extratereștri

Einstein i-a răspuns preotului la această scrisoare pe data de 23 iulie 1952. Răspunsul fizicianului, de numai două propoziții, a generat titluri de presă explozive, care au dus la o vânzare record de ziare la acea vreme.

„Acei oameni au văzut ceva! Ce au văzut nu am habar și nici măcar nu sunt curios să aflu”, a zis marele om de știință în scrisoarea care a scandalizat întreaga populație a lumii în acea perioadă.

Fiind extrem de pasionat de acest subiect, preotul a dus scrisoarea marelui om de știință la presă, care a exploatat-o în fel și chip, generând vânzări nemaipomenite, dar și o serie de glume pe seama OZN-urilor. „Cu siguranță că Einstein consideră subiectul relativ neinteresant”, scria presa vremii, ne informează The Daily Sentinel-Tribune.

Răspunsul lui Einstein a scandalizat și chiar uimit lumea științifică de la acel moment, iar motivul este unul simplu: părea un răspuns prea simplist pentru un om care dovedise o gândire atât de profundă. Mai mult, fizicianul dăduse alte declarații despre viața extraterestră în trecut.

Pe 20 ianuarie 1920, le-a spus celor de la Daily Mail: „Există toate motivele din lume să credem că Marte sau alte planete sunt locuite”, a pus acesta gaz pe focul deja mocnit în societatea vremii.

„De ce să existe viață umană doar pe Pământ?!”, a continuat Einstein pe același ton categoric.

Citește și: Dieta lui Einstein. Ce mânca marele fizician în fiecare dimineaţă