El Chapo, cel mai mare traficant de droguri, declară RĂZBOI Statului Islamic: Oamenii mei vă vor DISTRUGE VIDEO

Cel mai mare şi, totodată, cel mai căutat traficant de droguri din lume, mexicanul Joaquin Guzman - cunoscut ca El Chapo -a declarat "război" Statului Islamic şi liderului acestei grupări, Abu Bakr Al-Baghdadi, într-o scrisoare de ameninţare care a ajuns pe Internet.

10 dec. 2015, 21:34
El Chapo, cel mai mare traficant de droguri, declară RĂZBOI Statului Islamic: Oamenii mei vă vor DISTRUGE VIDEO

Joaquín „El Chapo” Guzmán ar fi trimis această scrisoare liderului Statului Islamic, Abu Bakr Al Baghdadi după ce una dintre navele cartelului traficantului ar fi fost distrusă de oameni acestuia. Scurgerea de informaţii ar fi ajuns pe cartelblog.com, dezvăluind că oamenii traficantului vor „distruge” gruparea teroristă dacă aceasta va continua „să se interfereze cu operaţiunile” cartelului.

„Baronul” drogurilor din Mexic, care conduce binecunoscutul cartel Sinaloa, l-ar fi ameninţatr direct pe Al-Baghdadi: „Nici Dumnezeu nu te va salva de teroarea cruntă a oamenilor mei dacă vei continua să te loveşti de operaţiunile mele.Oamenii mei te vor distruge. Lumea nu este a ta, ca să poţi să dictezi tu cum vrei. Voi pedepsi pe oricine se va amesteca în afacerile Cartelului Sinaloa. Am să-i smulg inima şi limba”, potrivit mirror.co.uk.

Poreclit şi „Shorty”, Joaquin Guzman se ascunde de poliţie după ce a evadat din închisoarea de maximă securitate Altiplano, aflată la câţiva zeci de kilometri Mexico City, în luna iulie. A fugit printr-un tunel săpat sub închisoare şi a ajuns la o fermă, iar apoi s-a făcut nevăzut.

Tunelul a fost săpat în câteva luni şi dotat, între altele, cu sisteme de ventilaţie, curent electric, scări şi un vehicul motorizat cu care a evadat. Se vorbeşte că, de data aceasta, el ar fi dat mită 50 de milioane de dolari pentru a se asigura că poate evada din închisoare. Înainte de această evadare, el a mai fugit, în 2001, din închisoare şi a fost prins abia anul trecut.