„El Clasico” Barca-Real riscă să fie amânat din nou. Separatiştii au un plan de boicotare a meciului

"El Clasico" FC Barcelona - Real Madrid a fost amânat din data de 26 octombrie, din cauza protestelor violente din capitala Cataloniei, pentru 18 decembrie, însă partida este în pericol să nu se poată disputa nici la această dată.

10 dec. 2019, 09:27
„El Clasico” Barca-Real riscă să fie amânat din nou. Separatiştii au un plan de boicotare a meciului

Cu opt zile înainte de „El Clasico”, platforma de proteste pentru independenţa Cataloniei, Tsunami Democrat, creşte tensiunea politică în jurul meciului. După comunicatul de presă de săptămâna trecută, în care se făcea un apel la marşuri, pentru cei care doresc să folosească enormul suport mediatic de care se bucură Barça-Madrid, pentru a-și face vocea auzită, cei de la Tsunami Democrat au publicat astăzi un mesaj cu instrucțiuni practice pentru boicotarea celui mai important meci din fotbalul spaniol, programat pentru miercuri 18 decembrie, pe Camp Nou, de la ora 20.00.

Apelul este pentru ora 16.00, cu 4 ore înainte de meci, iar fanii catalani sunt îndrumaţi către patru puncte strategice din jurul stadionului. Ideea este de a bloca intrarea pe stadion a autocarului celor de la Real Madrid. Echipa va ajunge cu avionul la Barcelona, în ziua meciului, oprindu-se să se odihnească într-un hotel din apropierea stadionului.

În momentul de față, o parte importantă a populației catalane este discriminată din motive ideologice. Oamenii nu îşi pot exercita drepturi fundamentale fără a suferi represiuni și nici nu își pot exercita dreptul la autodeterminare. Mai mult, zeci de persoane au ajuns în închisoare doar în încercarea de a promova aceste drepturi„, se arată în manifestul Tsunami democrat în care oamenii sunt chemaţi la boicot. Până acum, 18.000 de persoane au răspuns pozitiv la acest apel.