El este alergătorul care a murit atacat de urs la Azuga. S-a luat după urme de cerb şi a ajuns fix în bârlogul unei ursoaice cu pui

Alexandru Cornel Crivăț (39 ani) a fost găsit fără viaţă, luni seară, la 6 km de staţiunea Azuga, pe o cărare de munte, în apropiere de bârlogul unei ursoaice. Ulterior s-a dovedit că acesta a fost omorât de o ursoaică, iar salvamontiştii au refăcut ultimele clipe din viaţa lui.

13 apr. 2021, 23:42

Alexandru Cornel Crivăț a ieşit duminică să se antreneze, dar pentru că nu a mai revenit acasă la sfârţitul zilei a fost dat dispărut la Poliție. La scurt timp au început căutările, care au durat ore în şir, iar duminică seara salvamontiștii din Azuga i-au găsit trupul neînsuflețit în zona zona Limbăşelu, în apropierea bârlogului unui urs. Tot ei au refăcut ultimele clipe din viaţa salvamontistului, pe baza urmelor lăsate pe zăpadă.

Alexandru a alergat 4 kilometri pe drumul forestier, apoi a intrat în pădure, pe lângă nişte urme de copite, pentru că avea obiceiul să caute coarne de cerb. „Cerbul s-a îndreptat către bârlog. S-a uitat după să vadă ceva poate vreun corn de cerb. Între timp ursoaica l-a observat pentru că practic se văd urme de alergătura. Deci un om care aleargă face paşii mari„, a declarat salvamontistul Andrei Mărgărit, pentru Pro TV. „A încercat să scape, dar nu mai era nicio şansă l-a prins şi un final foarte tragic”, a completat Alexandru Bartoiu, şeful Salvamont Azuga.

Citeşte şi Sportiv sfâşiat de urs în Azuga. A murit în apropiere de pârtie

În împrejurimile staţiunii Azuga trăiesc 50 de urşi, spun pădurarii. Aceştia îi sfătuiesc pe oameni să umble în grupuri când merg în drumeții şi să îşi facă simţită prezenţa pentru ca sălbăticiunile să se îndepărteze de ei. Ursoaica bănuită că l-a atacat pe bărbat va fi monitorizată în următoarele zile.

Citeşte şi Alertă în Azuga. O ursoaică cu pui a intrat în mai multe gospodării