El este autorul atacului mafiot comis în Iași. ”Prințul” prostituatelor a vrut să-și execute rivalul în afaceri

Detalii incredibile ies la iveală după împușcăturile din Iași! A fost vorba de o reglare de conturi, un celebru proxenet a vrut să își execute rivalul. L-a așteptat în fața blocului, a tras un singur glonț și apoi a demarat în trombă. Acum este căutat de oamenii legii însă pe numele lui a fost emis un ordin de arestare preventivă.

03 feb. 2023, 09:42
El este autorul atacului mafiot comis în Iași. ”Prințul” prostituatelor a vrut să-și execute rivalul în afaceri

Alin Alexandru Plop, în vârstă de 30 de ani, este autorul atacului armat din cartierul ieşean Alexandru cel Bun. ”Prințul” prostituatelor, cum este el cunoscut, a primit mandat de arestare în lipsa după ce l-a împuşcat cu o armă de foc, de calibru mic, în gât pe Marius Angheluță, un bărbat în vârstă de 40 de ani, rivalul său în afaceri.

„Prin referatul din data de 02.02.2023 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi s-a solicitat arestarea preventivă în lipsă a inculpatului P.A.A. (în vârstă de 30 ani) cercetat pentru comiterea infracţiunii de ,,tentativă de omor”, prevăzută de art. 32 alin. (1) Cod penal rap. la art. 188 alin. (1) Cod penal.

În fapt, s-a reţinut că la data de 01.01.2023, în jurul orei 21:20, în timp ce se afla pe str. Basarabi din municipiul Iaşi, numitul A.M.M. a fost împuşcat în zona cervicală de către numitul P.A.A., care se afla într-un autoturism marca Audi, fiindu-i produsă victimei o plagă împuşcată în regiunea cervicală anterioară şi pneumotorax drept masiv.
Numitul P.A.A. a fugit de la locul faptei cu autoturismul menţionat, fiind în prezent căutat de către lucrătorii de poliţie din cadrul IPJ Iaşi – Serviciul de Investigaţii Criminale. Victima A.M.M a fost transportată la sediul Spitalului „Sf. Spiridon Iaşi” şi preluată de către medicii de gardă în vederea acordării îngrijirilor medicale.
Din verificările efectuate în faza iniţială a urmăririi penale s-a stabilit că victima şi agresorul se cunoşteau, că acesta din urmă are mai multe condamnări pronunţate de autorităţile judiciare din Italia şi mai este cercetat într-un alt dosar penal de către Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Iaşi”, a transmis prim procuror, Radu Cătălin Ţocu, citat de bzi.ro.

După atac, ”prințul” Alin Alexandru Plop a fugit și este acum căutat de polițiști.

Alin Alexandru Plop și-a așteptat rivalul în fața blocului din cartierul Alexandru cel Bun, în care acesta locuia. Plop se afla într-o mașină marca Audi. Din autoturism a tras un singur foc de armă, înspre rivalul său, Marius Angheluță. L-a nimerit pe acesta în gât. După atac, ”prințul” prostituatelor a fugit.

Martorii au sunat la 112 și au cerut ajutorul medicilor. Marius Angheluță a ajuns la spital în stare gravă.

Autorul atacului este cercetat în mai multe dosare penale, inclusiv în străinătate.