El este cel mai cinstit bugetar: a refuzat să accepte sporurile salariale. Ce sumă încasează pe lună bărbatul din Piatra Neamţ

Inginerul Rafael Iulian Merticaru, in varsta de 50 de ani, consilier superior la Primaria Targu Neamt, nu accepta stimulentele salariale si primele acordate functionarilor.

25 feb. 2018, 12:31
El este cel mai cinstit bugetar: a refuzat să accepte sporurile salariale. Ce sumă încasează pe lună bărbatul din Piatra Neamţ

Inca de anul trecut, el i-a cerut primarului Vasilica Harpa sa nu ii dea sporul de dispozitiv, care insemna un plus de 25% la salariul de baza, aplicat de la 1 martie 2017. Daca accepta, functionarul ar fi primit o suma de 3.000 de lei, fata de 2.400 cat incaseaza acum.

„Ca să beneficiezi de un astfel de spor, trebuie să ai şi anumite atribuţii, pe care eu nu le am în fişa postului şi există posibilitatea să trebuiască peste un timp să returnez aceşti bani dacă nu sunt acordaţi legal. Eu consider aceste sporuri un fel de pomeni. E vorba de un principiu, nu de o sumă anume, putea să-mi dea şi 100 de milioane, dacă nu merit, eu nu accept”, a explicat Rafael Iulian Merticaru.

Merticaru nu este la primul refuz al stimulentelor salariale. În anul 2013, a cerut să returneze suma de 200 de lei în casieria Primăriei, bani care reprezentau contravaloarea tichetelor-cadou acordate de instituţie pe parcursul anului 2012. În solicitarea de returnare a banilor, el spune că a făcut o greşeală şi o încălcare a propriilor principii de corectitudine şi demnitate.

„Gestul de acceptare a acelor tichete m-a urmărit negativ pe tot parcursul anului 2013. Sincer, când aud de tichete-cadou îmi sună ca un dangăt în cap”, marturisea atunci inginerul Merticaru.

Sursa: Adevarul