El este Florin, dispecerul ”fără mantie” care a salvat viața unui bebeluș de trei luni! „Am ajuns. Copilul e bine”

Cele mai grele situații de urgență sunt atunci când un copil mic are nevoie de ajutor. Când vine vorba de salvarea vieții unui copil fiecare minut contează și atunci când părinții nu știu să le acorde primul ajutor o tragedie poate să aibă loc oricând. Din fericire, mai există eroi fără pelerină care deși nu au puteri supranaturale reușesc să evite la timp astfel de situații dramatice.

07 feb. 2024, 10:51
El este Florin, dispecerul ”fără mantie” care a salvat viața unui bebeluș de trei luni! „Am ajuns. Copilul e bine”
El este Florin, dispecerul ”fără mantie” care a salvat viața unui bebeluș de trei luni!

Un dispecer de la ISU Cluj a devenit erou, după ce a salvat viața unui bebeluș de numai trei luni. Este și cazul lui Florin, un dispecer de la ISU Cluj, care a devenit erou, după ce a salvat viața unui bebeluș de trei luni în doar câteva secunde.

Citește și Pistolul unui poliţist chemat să intervină la un scandal și centura tactică a acestuia au fost furate de un bărbat implicat într-un conflict într-un bar din Hunedoara

El este Florin, dispecerul ”fără mantie” care a salvat viața unui bebeluș de trei luni!

Marți, Florin se afla în tură când o femeie a sunat disperată la 112 să ceară ajutor pentru că nepotul său era inconștient.

Fără să stea prea mult pe gânduri, bărbatul care la rândul său este tatăl unui copilaș de cinci luni le-a oferit rudelor micuțului toate indicațiile pentru a interveni repede și corect.

Din fericire, manevrele au dat roade și viața copilului a fost salvată la timp.

Povestea eroului zilei din Cluj i-a impresionat pe șefii săi din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență care au făcut-o publică pe rețelele de socializare.

„Felicitări, Florin! Prin gestul tău un copilaș trăiește!

Cazurile cele mai dificile pentru noi sunt cele în care copiii au nevoie de ajutor. Deși e vital să ne păstrăm calmul și să acționăm conform protocoalelor, involuntar, un gând tot merge spre acasă. Mai ales dacă avem, la rândul nostru, familie. Florin este tatăl unui băiețel de 5 luni, lucrează în dispeceratul integrat ISU-SAJ Cluj, iar intervenția primită marți dimineață îi va rămâne întotdeauna în suflet.

Printr-un apel la numărul 112 s-a anunțat faptul că un bebeluș de 3 luni este inconștient. Florin a preluat cazul, încercând, în primă instanță, să o liniștească pe mătușa copilului, dar și să obțină informațiile necesare gestionării situației critice.

– Respiră copilul?

– Da, însă foarte greu!

– Știți să aibă probleme de sănătate?

– Nu, dar tocmai ce a băut lapte și i-am dat câteva picături pentru colici. Probabil că s-a înecat!

– În regulă, vă rog să mă ascultați cu atenție până când vine ambulanța!

Starea copilului s-a agravat, așa că Florin și-a dat seama că fiecare secundă contează. I-a spus femeii să îl pună pe bebeluș pe brațul tatălui și a cerut să vorbească cu el. În paralel, echipajul de la Serviciul de Ambulanță Județean era deja pe drum spre Tritenii de Jos.

– Vă rog să îl țineți pe brațul dumneavoastră și cu podul celeilalte palme să îl loviți în spate, ușor, de jos în sus!

– Niciun rezultat!

– Vă rog să continuați!

În cele din urmă, manevrele explicate de colegul nostru au avut succes. Copilul a început să respire și să-și revină până la sosirea ambulanței. Prin stație s-a transmis către dispecerat și vestea mult așteptată: „Am ajuns. Copilul e bine!”

Plutonier adjutant Florin Oneț nu este la prima intervenție de acest fel. De-a lungul carierei sale, a explicat și altor părinți cum să efectueze manevrele de resuscitare în cazul bebelușilor. Și atunci, bucuria a fost de nedescris, deși recunoaște că și-ar dori ca astfel de cazuri să nu existe. Tocmai de aceea, insistă pe importanța cursurilor de prim-ajutor!

Felicitări, Florin! Prin gestul tău un copilaș trăiește!”, au transmis, pe rețelele sociale, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Citește și Anchete la Spitalul Universitar și la Poliție, după moartea lui Eduard Giosu. Polițiștii sunt acuzați de abuz în serviciu, după ce nu au folosit camerele din dotare. Intervenția echipajelor a fost luată la puricat