El este Marius, măturătorul din București care își crește copiii cu 1.500 de lei lună: „De Crăciun nu are mai nimic de pus pe masă!”

Un bucureștean care a participat la serbarea de Crăciun a fiului său, a prezentat povestea tristă a unui măturător din Capitală. Bărbatul are cinci copii și după 30 de ani de muncă la ADP câștigă doar 1.500 de lei, bani care nu îi ajung. "Spunea că de Craciun nu are mai nimic de pus pe masă", a spus bărbatul care a făcut public cazul său.

22 dec. 2022, 17:04

Un bărbat din București care a participat la serbarea de Crăciun a fiului său de la Școala Specială Nr. 5, a fost impresionat de povestea de viață a unui măturător de la ADP Sector 3 și a făcut un apel la cei care vor să îl ajute.

Bucureșteanul spune că omul nu a participat la serbarea fiicei sale, deoarece era rușinat de felul în care era îmbrăcat, mai exact în salopeta de muncă. Are cinci copii acasă, iar Nicoleta, fiica la care a venit la serbare este o fată cu probleme locomotorii și mentale.

Citiți și: Adevărata față a sărăciei în România. Peste 300.000 de pensionari români au pensii de sub 500 de lei, două treimi primesc sub 2.000 de lei lunar

În ciuda problemelor financiare, bărbatul are și probleme de sănătate și riscă să-și piardă mâna stângă, de la cot în jos, din cauza unui accident care i-a secționat tendoanele. Deși mișcă doar două degete, Marius continuă să măture străzile pentru a-și întreține familia.

Povestea tristă a fost povestită de Ionuț Zărescu din București, pe pagina sa de Facebook.

Povestea tristă a lui Marius, măturătorul de la ADP Sector 3

„Nu ar trebuie sa exista așa ceva!!! Nu asemenea probleme pt un singur om!!!
Va explic pe scurt…Astăzi am participat la serbarea de Crăciun a piciului meu (nu mai este pici, are 14 ani aproape) la Scoala Speciala nr. 5. Startul serbării a întârziat deoarece o așteptam pe Nicoleta… A sosit într-un târziu alături de tatăl ei, un om simplu, SLAB rău si îmbrăcat in costum de lucrător la ADP Sct. 3… Omul s-a învoit probabil de la muncă câteva ore sa fie alături de fata…
Nu a intrat in sala de clasa, rușinat probabil de cum este îmbrăcat, si a rămas pe hol…
Am intrat in vorba cu el si am aflat asa:
– Are 5 copii acasă, Nicoleta fiind o fata cu probleme locomotorii, si mentale… mi-a spus ca are 9 pareze…merge foarte greu
– El urmează să-si piardă mâna stângă, de la cot in jos, din cauza unui accident suferit, care i-a sectionat tendoanele… Mișcă doar 2 degete si așa face curat pe strada.. Îmi explică cum ține matura… Nu știu ce fel de accident a suferit, dar spune ca deja are cangrena si in scurt timp va merge sa o amputeze…
– Sotia lui nu muncește si are grijă de copii si de fata cu nevoie speciale.
– Are 30 ani de vechime in munca pe strada, si un salariu de doar 1500 lei pe luna in mana… spera la o marire… mi-a recunoscut ca are zile in care nu mananca nimic, pt ca sa poată hrăni copiii…Nu mințea, este FFF slab.
– Pe 23 este ziua lui de naștere…si spunea ca de Crăciun nu are mai nimic de pus pe masa
EU NU VA CER NIMIC… eu o sa ma duc în zilele următoare să-i duc un pachet și ceva bani…cât pot si eu… Fratele meu o sa mă ajute si el…
Eu ma plâng de problemele prin care trec in perioada asta, dar Dumnezeu mi-a arătat ca sunt oameni mult mai necăjiți decât mine… Știu , sunt si alți oameni poate mult mai nevoiași decât Marius (așa îl cheamă), dar el mi-a ieșit în cale, iar eu o sa-l ajut.
Vă urez sărbători fericite…
P.S. Am uitat sa spun că sta cu chirie…1000 lei pe luna chiria, și 1000 dările…”, a scris Ionuț Zărescu pe pagina sa de Facebook.

Citiți și: Cât de mult au sărăcit românii în 2022. Cum arată TOP 10 cele mai mari scumpiri din România