El este nea Viorel, bătrânelul care a ajuns să locuiască într-o rulotă distrusă! Singura lui avere sunt 200 de cărți

Se spune că viața bate filmul, iar povestea lui nea Viorel este pe departe peste orice scenariu de la Hollywood. După o viață de muncă, bătrânul cu ochii ca cerul a ajuns să trăiască într-o rulotă devastată, iar singura sa avere sunt cele 200 de cărți care i-au rămas din biblioteca ce a avut-o odinioară.

13 oct. 2023, 23:19
El este nea Viorel, bătrânelul care a ajuns să locuiască într-o rulotă distrusă! Singura lui avere sunt 200 de cărți
El este nea Viorel, bătrânelul care a ajuns să locuiască într-o rulotă distrusă!

El este nea Viorel, bătrânelul care a ajuns să locuiască într-o rulotă distrusă! Chiar dacă viața a fost nedreaptă cu el, nea Viorel nu se plânge nici de frig și nici că nu are curent electric.

Citește și Povestea cutremurătoare a lui Ștefan și a soției sale, românii care dorm într-o baracă, în Italia, pentru a-i oferi o viață mai bună fiului lor. ”Îmi lipsește enorm, dar suntem aici pentru el”

El este nea Viorel, bătrânelul care a ajuns să locuiască într-o rulotă distrusă!

De mai bine de cinci ani, bărbatul în vârstă de 60 de ani se luptă să supraviețuiască într-o rulotă vandalizată situată la 10 kilometri de Iași.

După o viață de muncă în care a fost electrician și croitor, nea Viorel a ajuns să trăiască de pe o zi pe alta la mila vecinilor

„Sunt bucuros dacă mă cheamă cineva, să îmi dea câte ceva”, a spus bătrânul cu voce tremurândă, potrivit Antena3CNN.

Pentru a avea ce să pună pe masă, în funcție de sezon, nea Viorel muncește pe la oamenii din sat, la săpat în grădini sau la dat zăpădă. Însă asta nu se întâmplă în fiecare zi.

Singura lui alinare îi sunt cele 200 de cărți care i-au rămas din biblioteca pe care a avut-o cândva.

De când i-au murit părinții și a divorțat, cititul l-a ajutat să rămână cu picioarele pe pământ și să nu o ia razna mai ales atunci când a rămas fără casă.

În urmă cu câțiva ani nea Viorel avea și el ca toți oamenii casa lui, însă acesta a rămas pe drumuri din cauza unui nepot care i-a promis că îi va cumpăra un apartament dacă îi dă la schimb locuința pe care a moștenit-o de la părinții săi.

Cum actele de proprietate i-au ars într-un incendiu bătrânul nu poate demonstra că el este proprietarul casei și din această cauză își va petrece și această iarnă în rulota rece pe care o va blinda cu pături pentru a nu îngheța.

„Mai dau drumul la aragaz când am bani de butelie, și se mai încălzește. Pun apă într-o oală cu capac, mai menţii cât de cât temperatura”, a mai spus bătrânul.

Citește și Povestea tulburătoare a lui Moș Loghin, veteranul de război care a trăit 7 decenii cu schije în corp. La 103 ani, bătrânul și-a recăpătat complet vederea