El este românul care a cumpărat avionul lui Ovidiu Tender, scos la vânzare de ANAF. Ce planuri are cu aeronava

Un avion de pasageri cu 200 de locuri și-a făcut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică pe străzile din Capitală. este vorba despre un avion care i-a aparținut omului de afaceri Ovidiu Tender și pe care Fiscul l-a scos la vânzare.

12 feb. 2024, 11:41

Un avion de pasageri care a aparținut omului de afaceri Ovidiu Tender și a fost scos la vânzare de ANAF, după ce compania de zbor a intrat în insolvență, a fost vândută. Noul proprietar a plătit 36.000 de euro pentru avionul McDonnell Douglas.

Transportul, o provocare în sine, l-a mai costat încă jumătate din preţul aeronavei. Avionul a fost pus pe trailer, a fost asigurat şi cablat, apoi aeronava a pornit de la Romaero spre aerodromul din Clinceni.

Ca să încapă pe drum, avionul lung de 45 de metri şi înalt cât un bloc cu trei etaje, autoritățile au fost nevoite să demonteze mai multe semafoare și semne de circulație.

”Am luat eu circularul şi în câteva zile am tăiat aripile. A fost dificil să îl pun pe trailer, să îl pregătim de pus pe trailer. Să îl punem pe trailer, mai ales că nu am mai făcut asta”, a spus Costin Gavrilescu, noul proprietar al avionului.

 

Avionul lui Ovidiu Tender nu va mai transporta pasageri, ci va fi transformat în locuinţă

Românul care şi-a cumpărat avion este fascinat de aviaţie încă de mic. A făcut cursuri de plilotaj şi are o colecţie de aparate de zbor.

Costin Gavrilescu, noul proprietar al avionului McDonnell, are planuri mari cu aeronava cumpărată.

”Cabina, teoretic va rămâne aşa. Mă gândesc să o fac, ori să o păstrez intactă aşa, ori să o transform într-un simulator de zbor. După care, o zonă de sufragerie, aşa, loc de întâlnire cu toată lumea, eventual cu o masă, cu nişte scaune. Acolo aş vrea să înlocuiesc una din uşi să poţi ieşi pe terasă”, a spus Costin Gavrilescu, pentru observatornews.ro.